Communies en vormsels gaan door

21 augustus 2020 - 9:30 | auteur: Johan Van Bever

De eerste communies en vormsels, die door de coronapandemie uitgesteld moesten worden, zullen zoals gepland in het nieuwe schooljaar plaatsvinden.

De coronapandemie trok dit voorjaar ook een streep door de vieringen van de eerste communie en de vormsels. Die waren zoals steeds gepland in de paastijd, de sterke kerkelijke tijd tussen Pasen en Pinksteren. Door de lockdown konden ze in die periode onmogelijk plaatsvinden.

De bisschoppen beslisten toen de vormsels te verschuiven naar de maanden september of oktober van dit jaar en de eerste communies naar het nieuwe schooljaar 2020-2021. Alle betrokkenen werden begin april ingelicht.

In een televergadering bevestigden de bisschoppen donderdag dat zoals het nu ernaar uitziet deze voorgenomen nieuwe timing effectief kan worden aangehouden. Uiteraard met respect voor alle nodige veiligheidsmaatregelen, allereerst het maximum aantal deelnemers toegelaten door de officiƫle instanties (de -12 jarigen niet meegerekend), de mondmaskerplicht en het bewaren van de nodige afstand.

Elk bisdom bereidt zich nu heel concreet voor op de start van de eerste communies en de vormsels. De lokale kerkelijke verantwoordelijken worden momenteel of eerstdaags ingelicht. Zij informeren weldra gedetailleerd de betrokken ouders en kinderen. Ook op de websites en in de nieuwsbrieven van de bisdommen zal alle nuttige info worden gepubliceerd en systematisch aangevuld.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen