Communies en vormsels gaan door

Johan Van Bever
21 augustus 2020 - 9:30
Communies en vormsels gaan door
De eerste communies en vormsels, die door de coronapandemie uitgesteld moesten worden, zullen zoals gepland in het nieuwe schooljaar plaatsvinden.

De coronapandemie trok dit voorjaar ook een streep door de vieringen van de eerste communie en de vormsels. Die waren zoals steeds gepland in de paastijd, de sterke kerkelijke tijd tussen Pasen en Pinksteren. Door de lockdown konden ze in die periode onmogelijk plaatsvinden.

De bisschoppen beslisten toen de vormsels te verschuiven naar de maanden september of oktober van dit jaar en de eerste communies naar het nieuwe schooljaar 2020-2021. Alle betrokkenen werden begin april ingelicht.

In een televergadering bevestigden de bisschoppen donderdag dat zoals het nu ernaar uitziet deze voorgenomen nieuwe timing effectief kan worden aangehouden. Uiteraard met respect voor alle nodige veiligheidsmaatregelen, allereerst het maximum aantal deelnemers toegelaten door de officiële instanties (de -12 jarigen niet meegerekend), de mondmaskerplicht en het bewaren van de nodige afstand.

Elk bisdom bereidt zich nu heel concreet voor op de start van de eerste communies en de vormsels. De lokale kerkelijke verantwoordelijken worden momenteel of eerstdaags ingelicht. Zij informeren weldra gedetailleerd de betrokken ouders en kinderen. Ook op de websites en in de nieuwsbrieven van de bisdommen zal alle nuttige info worden gepubliceerd en systematisch aangevuld.

Laatst gespeeld op Accent

12:43
cover of THE HOUSE SAMPLERS with House Season (Radio Edit)

THE HOUSE SAMPLERS

House Season (Radio Edit)
12:39
cover of BACKSTREET BOYS with As Long As You Love Me

BACKSTREET BOYS

As Long As You Love Me
12:36
cover of LOST FREQUENCIES with Rise

LOST FREQUENCIES

Rise
12:32
cover of FERRECK DAWN FEAT. JENA BETTER with Better

FERRECK DAWN FEAT. JENA BETTER

Better
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.