Conformiteitsattest verplicht voor verhuurders

Johan Van Bever
23 mei 2023 - 9:27
Conformiteitsattest verplicht voor verhuurders

Verhuurders die in Gent een nieuw huurcontract afsluiten voor een woning van 30 jaar of ouder, moeten vanaf 1 oktober 2023 een conformiteitsattest kunnen voorleggen. De Stad Gent wil zo de kwaliteit van huurwoningen vergroten. De woningcontrole en het bijhorende attest zijn gratis.

Op dit moment beschikt ongeveer 21 procent van de huurwoningen in Gent over een geldig conformiteitsattest. Die attesten werden vrijwillig aangevraagd. Om de kwaliteit van de Gentse huurwoningen te vergroten, schakelt de Stad Gent nu een versnelling hoger. Verhuurders die in Gent een nieuw huurcontract afsluiten voor een woning van 30 jaar of ouder, moeten vanaf 1 oktober 2023 verplicht een conformiteitsattest kunnen voorleggen, of een aanvraag voor dat attest. Het attest blijft tien jaar geldig.

Een conformiteitsattest aanvragen kan via de website van de Stad. Een woningcontroleur van de Stad gaat na of de woning aan de minimale kwaliteitsnormen voldoet, zoals bepaald in de Vlaamse Codex Wonen. Het gaat bijvoorbeeld om een controle van de elektriciteitskast, verwarmingsketel en watertoevoer. De controleur kijkt ook na of de rookmelders in orde zijn. De controle en het afleveren van het attest zijn volledig gratis.

Laatst gespeeld op Accent

20:23
cover of Biscits & Goodboys with London Rain (Extended Mix)

Biscits & Goodboys

London Rain (Extended Mix)
20:19
cover of DAVE LAMBERT with Not Over You

DAVE LAMBERT

Not Over You
20:16
cover of SALOMÉ DE BAHIA with Outro Lugar

SALOMÉ DE BAHIA

Outro Lugar
20:12
cover of STEVE ALLEN with For All Of Time

STEVE ALLEN

For All Of Time
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.