Conformiteitsattest verplicht voor verhuurders

Johan Van Bever
23 mei 2023 - 9:27
Conformiteitsattest verplicht voor verhuurders

Verhuurders die in Gent een nieuw huurcontract afsluiten voor een woning van 30 jaar of ouder, moeten vanaf 1 oktober 2023 een conformiteitsattest kunnen voorleggen. De Stad Gent wil zo de kwaliteit van huurwoningen vergroten. De woningcontrole en het bijhorende attest zijn gratis.

Op dit moment beschikt ongeveer 21 procent van de huurwoningen in Gent over een geldig conformiteitsattest. Die attesten werden vrijwillig aangevraagd. Om de kwaliteit van de Gentse huurwoningen te vergroten, schakelt de Stad Gent nu een versnelling hoger. Verhuurders die in Gent een nieuw huurcontract afsluiten voor een woning van 30 jaar of ouder, moeten vanaf 1 oktober 2023 verplicht een conformiteitsattest kunnen voorleggen, of een aanvraag voor dat attest. Het attest blijft tien jaar geldig.

Een conformiteitsattest aanvragen kan via de website van de Stad. Een woningcontroleur van de Stad gaat na of de woning aan de minimale kwaliteitsnormen voldoet, zoals bepaald in de Vlaamse Codex Wonen. Het gaat bijvoorbeeld om een controle van de elektriciteitskast, verwarmingsketel en watertoevoer. De controleur kijkt ook na of de rookmelders in orde zijn. De controle en het afleveren van het attest zijn volledig gratis.

Laatst gespeeld op Accent

09:52
cover of 2 UNLIMITED with No Limit

2 UNLIMITED

No Limit
09:47
cover of THE CONNELLS with

THE CONNELLS

'74-'75
09:42
cover of MISS PEPPERMINT with Welcome to Tomorrow

MISS PEPPERMINT

Welcome to Tomorrow
09:38
cover of THE SCABS with Nothing on My Radio

THE SCABS

Nothing on My Radio
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.