Conformiteitsattest verplicht voor verhuurders

Johan Van Bever
23 mei 2023 - 9:27
Conformiteitsattest verplicht voor verhuurders

Verhuurders die in Gent een nieuw huurcontract afsluiten voor een woning van 30 jaar of ouder, moeten vanaf 1 oktober 2023 een conformiteitsattest kunnen voorleggen. De Stad Gent wil zo de kwaliteit van huurwoningen vergroten. De woningcontrole en het bijhorende attest zijn gratis.

Op dit moment beschikt ongeveer 21 procent van de huurwoningen in Gent over een geldig conformiteitsattest. Die attesten werden vrijwillig aangevraagd. Om de kwaliteit van de Gentse huurwoningen te vergroten, schakelt de Stad Gent nu een versnelling hoger. Verhuurders die in Gent een nieuw huurcontract afsluiten voor een woning van 30 jaar of ouder, moeten vanaf 1 oktober 2023 verplicht een conformiteitsattest kunnen voorleggen, of een aanvraag voor dat attest. Het attest blijft tien jaar geldig.

Een conformiteitsattest aanvragen kan via de website van de Stad. Een woningcontroleur van de Stad gaat na of de woning aan de minimale kwaliteitsnormen voldoet, zoals bepaald in de Vlaamse Codex Wonen. Het gaat bijvoorbeeld om een controle van de elektriciteitskast, verwarmingsketel en watertoevoer. De controleur kijkt ook na of de rookmelders in orde zijn. De controle en het afleveren van het attest zijn volledig gratis.

Laatst gespeeld op Accent

13:58
cover of DADDY DJ with Daddy DJ

DADDY DJ

Daddy DJ
13:55
cover of VENGABOYS with Boom, Boom, Boom, Boom!!

VENGABOYS

Boom, Boom, Boom, Boom!!
13:53
cover of LOST FREQUENCIES with Are You With Me

LOST FREQUENCIES

Are You With Me
13:49
cover of DR. ALBAN with It

DR. ALBAN

It's My Life
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.