Controle op crossmotoren op trage wegen

Gepost door Johan Van Bever op 23 maart 2021 - 11:20

Na aanhoudende klachten over overlast door crossmotoren en quads op de trage wegen van Sint-Lievens-Houtem werd een eerste gecoördineerde verkeersactie georganiseerd.

Het oneigenlijke gebruik van de talrijke trage wegen op het grondgebied van Sint-Lievens-Houtem wordt als bijzonder storend ervaren door de vele fietsers en wandelaars op die wegen. Quads en crossmotorfietsen vormen, onder meer door hun gewicht en motorvermogen, voor de zwakke weggebruikers een reëel gevaar. Daarenboven zorgen die voertuigen voor (geluids)overlast en is het niet ondenkbaar dat er schade wordt aangericht aan de trage wegen, fauna en flora.

Er werd tijdens deze actie bijzondere aandacht besteed aan het negeren van verbodsborden, inschrijvings – en verzekeringsplicht, technische eisen, rijbewijs en de controle op de verplichte dracht van beschermingskledij en helmdracht.  In totaal werden 13 inbreuken vastgesteld. Afhankelijk van de overtreding leverde dat voor de motorcrosser een boete van 58 of 116 euro op. Het is niet uitgesloten dat deze acties in de nabije toekomst nog herhaald zullen worden. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

VIRTUAL ZONE

Virtual Zone
11:52

LIL NAS X

Star Walkin' (League Of Legends Worlds Anthem)
11:48

REGI, JAKE REESE, OT

Zo Ver Weg
11:43

KATY PERRY

Unconditionally
11:39

ZIPPORA

Lotus Eater
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.