Controle op crossmotoren op trage wegen

Johan Van Bever
23 maart 2021 - 11:20
Controle op crossmotoren op trage wegen

Na aanhoudende klachten over overlast door crossmotoren en quads op de trage wegen van Sint-Lievens-Houtem werd een eerste gecoördineerde verkeersactie georganiseerd.

Het oneigenlijke gebruik van de talrijke trage wegen op het grondgebied van Sint-Lievens-Houtem wordt als bijzonder storend ervaren door de vele fietsers en wandelaars op die wegen. Quads en crossmotorfietsen vormen, onder meer door hun gewicht en motorvermogen, voor de zwakke weggebruikers een reëel gevaar. Daarenboven zorgen die voertuigen voor (geluids)overlast en is het niet ondenkbaar dat er schade wordt aangericht aan de trage wegen, fauna en flora.

Er werd tijdens deze actie bijzondere aandacht besteed aan het negeren van verbodsborden, inschrijvings – en verzekeringsplicht, technische eisen, rijbewijs en de controle op de verplichte dracht van beschermingskledij en helmdracht.  In totaal werden 13 inbreuken vastgesteld. Afhankelijk van de overtreding leverde dat voor de motorcrosser een boete van 58 of 116 euro op. Het is niet uitgesloten dat deze acties in de nabije toekomst nog herhaald zullen worden. 

Laatst gespeeld op Accent

17:28
cover of MOTIV 8 with Rockin

MOTIV 8

Rockin' for Myself (Radio Edit)
17:25
cover of MARK AMBOR with Belong Together

MARK AMBOR

Belong Together
17:22
cover of B.B. JEROME & THE BANG GANG with Shock Rock

B.B. JEROME & THE BANG GANG

Shock Rock
17:17
cover of LEKI with Breakin

LEKI

Breakin' Out
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.