Controle op crossmotoren op trage wegen

23 maart 2021 - 11:20 | auteur: Johan Van Bever

Na aanhoudende klachten over overlast door crossmotoren en quads op de trage wegen van Sint-Lievens-Houtem werd een eerste gecoördineerde verkeersactie georganiseerd.

Het oneigenlijke gebruik van de talrijke trage wegen op het grondgebied van Sint-Lievens-Houtem wordt als bijzonder storend ervaren door de vele fietsers en wandelaars op die wegen. Quads en crossmotorfietsen vormen, onder meer door hun gewicht en motorvermogen, voor de zwakke weggebruikers een reëel gevaar. Daarenboven zorgen die voertuigen voor (geluids)overlast en is het niet ondenkbaar dat er schade wordt aangericht aan de trage wegen, fauna en flora.

Er werd tijdens deze actie bijzondere aandacht besteed aan het negeren van verbodsborden, inschrijvings – en verzekeringsplicht, technische eisen, rijbewijs en de controle op de verplichte dracht van beschermingskledij en helmdracht.  In totaal werden 13 inbreuken vastgesteld. Afhankelijk van de overtreding leverde dat voor de motorcrosser een boete van 58 of 116 euro op. Het is niet uitgesloten dat deze acties in de nabije toekomst nog herhaald zullen worden. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

NATURAL BORN DEEJAYS

A Good Day
20:41

ROBIN SCHULZ, KIDDO

All We Got
20:39

JACK WINS

Live For Tonight
20:35

ZOE WEES

Control
20:32

TOM SANTA

Rainfall (Praise You)
Bekijk meer platen