Controles en camera’s in Brugse Poort

Johan Van Bever
15 mei 2020 - 14:40
Controles en camera’s in Brugse Poort

Er komen systematische politiecontroles en camera’s in de wijk Brugse Poort in Gent. Dat gebeurt na verschillende incidenten in de afgelopen weken waarbij tijdens vechtpartijen ook enkele gewonden vielen. Met de controles en de camera’s willen politie en stadsbestuur dat de rust in de Brugse Poort terugkeert.

De politie was al een tijd bezig de drugsproblematiek in kaart te brengen en aan te pakken, in nauw overleg met het parket. Vrijdag vond op vraag van de burgemeester een overleg plaats tussen de Stad, de korpschef, het parket en Dienst Vreemdelingenzaken om de nodige afspraken te maken om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te herstellen.

Naast drugs focust het project Brugse Poort ook op afval, illegale economie en overdreven snelheid. De komende dagen, weken en maanden zullen er systematische acties en roadblocks gebeuren in de wijk. Met de Dienst Vreemdelingenzaken werd afgesproken dat er bijkomend zal worden ingezet op het opsluiten van illegale drugsdealers die actief zijn in de Brugse Poort in een gesloten centrum.

Het Stadsbestuur installeert twee vaste tijdelijke camera’s op en rond het Seghersplein om druggebruik en -handel te ontraden.

Laatst gespeeld op Accent

14:20
cover of CHRISTINA MILIAN with When You Look At Me

CHRISTINA MILIAN

When You Look At Me
14:17
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
14:12
cover of TIËSTO with All Nighter

TIËSTO

All Nighter
14:10
cover of R3HAB, JASON DERULO with Animal

R3HAB, JASON DERULO

Animal
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.