Luister Live

Coöperatie uit Wetteren en Wichelen wil investeren in duurzame toekomst

25 januari 2020 - 18:18

Zes personen, drie uit Wetteren en drie uit Wichelen, zijn gestart met de coöperatieve Duo. Het doel is om via de coöperatieve projecten rond duurzame energie te realiseren. Iedereen kan aandeelhouder worden.

Duo staat voor de twee gemeenten Wetteren en Wichelen maar het is ook de afkorting van duurzame ontwikkeling. Dat laatste is de essentie van de coöperatie. De coöperatie wil investeren in een duurzame toekomst, samen met de inwoners van beide gemeenten. Wie instapt in de coöperatie wordt mede-eigenaar van een duurzaam project en deelt dan ook in de winst die het kan maken.

Er wordt gestart met een project rond zonnepanelen en de coöperatie wil nog voor de zomer een eerste project realiseren. Een aandeel kost 250 euro en men kan voor maximum 5.000 euro kopen. De aandeelhouders vormen samen de algemene vergadering en zij beslissen wat er met de winsten gebeurt. Die kunnen uitgekeerd worden of opnieuw geïnvesteerd worden, of een combinatie van de twee.

Om alles eens goed uit te leggen organiseert Duo een info-avond op woensdag 12 februari om 20 uur in CC De Poort op de Markt van Wetteren. Meer info staat ook op www.duo.coop .

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Paul Cless Feat. Brixx

Suavemente
00:35

Luka

Not too late
00:33

ting tings

shut up and let me go
00:30

Beatles

- Michelle
00:26

Kool & The Gang

Celebration