Copain plage breit verder aan succesformule: “Irish Breakfast voor wie gaat stemmen”

Fabian Tack
5 oktober 2018 - 15:01
Copain plage breit verder aan succesformule: “Irish Breakfast voor wie gaat stemmen”

Voor Copain Plage was de kermis de ideale opener. Mooi terrasjesweer nodigt uit tot een wijntje in het zand. Helaas liggen de kermis en de zomer nu al eventjes achter ons, en is de wijnbar gesloten. Jef De Kestelier en Jasper Goeman zijn echter nog niet klaar met het concept. Samen willen ze Copain verder zetten in het gebouw van het vroegere Bar Tout Court. Eens per maand opent de pop up bar zijn deuren voor wie eens een stapje in Wetteren wil zetten. ”Zelfs al verandert de locatie, Copain blijft bestaan.”

Na het succes op de kermis, komt Copain met een nieuw pop up concept op de proppen. “Nu, met de gemeenteraadsverkiezingen, vonden we het ideaal om een Irish Breakfast te organiseren. Iedereen is toch vroeg op om te gaan stemmen, en ernaast is er in de Lemon Bar ook een dagdisco, dus ideaal voor een Iers ontbijt. In een Irish Breakfast zit vooral bacon en sausage als basis, maar ook ei, champignons, confituur enzo. Het is dus eigenlijk een stevig ontbijt, bijna brunch. Iers omvat eigenlijk alles. Het middagmaal kan al gepasseerd worden, omdat het in het ontbijt er allemaal al inzit.” Een mooie basis als je daarna gaat feesten in de Lemon Bar, waar 12u Happy Hour betekent. Om het allemaal een beetje werkbaar te maken, wordt het ontbijt in twee shiften geserveerd. “De vroege stemmers kunnen aanschuiven om 9u. Voor wie wat langer in zijn bed wil blijven liggen op zondagochtend, is er ook een shift om 11u. Inschrijven ervoor kan via copain@bartoutcour.be

Toekomst

Copain kijkt echter ook uit naar de toekomst. “Het zou de bedoeling om op maandelijkse basis iets te organiseren op pop upbasis. Daarvoor is onze locatie wel ideaal, ze is centraal gelegen en voor iedereen bereikbaar. Die kan ooit wel veranderen. We zitten in het gebouw van het vroegere Bar Tout Court, en het huurcontract loopt over ongeveer een jaar af. De locatie blijft dus misschien niet bestaan, maar Copain en het concept waarschijnlijk wel. Een concreet evenement voor november of december of zo is er nog niet. We zitten al met leuke ideeën, zoals eens een quiz organiseren. Ook denken we aan nog eens een wijnbar met een klein hapje te organiseren, maar dan eerder tegen de avond. Of een keer een whiskeytasting, enzovoort.”
Copain werkt ook nauw samen met Lemon Bar en Bar Picar. En daar staan wel al wat evenementen vast op de planning. “Tom Dice en Kato komen op 17 november 2018 met een nieuw concept, er zijn optredentjes gepland en verder organiseren we een pinball- en kickerweekend. Concreet betekent dat dat een zaaltje een weekend volledig vol zal staan met flipperkasten en een ander weekend met kickertafels, waar vrij op gespeeld zal kunnen worden. Daarnaast komen de Comedy Cocktails er aan, waar Gunther Lamoot en Lukas Lelie aanwezig zullen zijn.” Altijd wel iets te doen dus.

 

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

05:45
cover of EMELI SANDÉ with Next To Me

EMELI SANDÉ

Next To Me
05:42
cover of LOST FREQUENCIES & DAVID KUSHNER with In My Bones

LOST FREQUENCIES & DAVID KUSHNER

In My Bones
05:38
cover of BLACK BOX with Fantasy

BLACK BOX

Fantasy
05:34
cover of DIMI & DANIEL VERSTAPPEN with Mag Ik Dan Bij Jou

DIMI & DANIEL VERSTAPPEN

Mag Ik Dan Bij Jou
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.