Cotthembos krijgt vorm

Johan Van Bever
13 februari 2023 - 23:32
Cotthembos krijgt vorm

Het Agentschap voor Natuur en Bos slaat samen met de gemeente Sint-Lievens-Houtem de handen in elkaar om het toekomstige speelbos in Cotthem vorm te geven. Hiervoor kregen ze de hulp van de lokale bevolking.

De inwoners van Sint-Lievens-Houtem hebben zo’n 4.000 bomen in de grond gestoken. Er werden soorten zoals Gelderse roos, spork, rode kornoelje, haagbeuk, eik en linde aangeplant, deze variatie aan soorten is belangrijk om een klimaatrobuust en biodivers bos te verkrijgen. Naast het planten konden de deelnemers ook genieten van een streepje muziek van de groep Jazz in Houtem en afsluiten met een ltas soep.

Riet Gillis, deputé voor Milieu en Natuur van Oost-Vlaanderen, en burgemeester Tim De Knyf, bevoegd voor leefmilieu, kwamen ook meeplanten. “Sinds 2013 kwam er door de ruilverkaveling 20 hectare bos bij, waardoor we nu 29 hectare bos in eigendom hebben, en we planten vlijtig verder… Dat dit bos mag uitgroeien tot een speelbos is een mooi cadeau voor onze jeugd”. aldus burgemeester Tim De Knyf.

Deze plantactie past binnen het plantweekend van het Agentschap voor Natuur en Bos, waarbij de eigen inspanningen samen met de lokale partners in de kijker gezet worden.

Laatst gespeeld op Accent

06:00
cover of SABRINA CARPENTER with Espresso

SABRINA CARPENTER

Espresso
05:57
cover of ALICIA CRETI with Going Down

ALICIA CRETI

Going Down
05:53
cover of FEDER, LYSE with Goodbye

FEDER, LYSE

Goodbye
05:50
cover of AVRIL LAVIGNE with When You

AVRIL LAVIGNE

When You're Gone
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.