Creatieve kerstmarkt in De Corridor: “Een vriendschappelijk en familiaal weekend in kerstsfeer”

Fabian Tack
5 december 2017 - 18:59
Creatieve kerstmarkt in De Corridor: “Een vriendschappelijk en familiaal weekend in kerstsfeer”

De jingle bells weerklinken steeds luider. Ook De Corridor Wetteren kon niet langer weerstaan aan de lokroep van Kerstmis en organiseert daarom voor de eerste keer een creatieve kerstmarkt op 16 en 17 december. Voorzitter Alex Braeckman kwam langs om meer te vertellen over de kerstmarkt. “We willen mensen bij elkaar brengen, de deur staat voor iedereen open.” 

“Het is gewoon ontstaan als een wild idee onder vrienden.  We hebben veel vrienden die thuis creatief bezig zijn met hun hobby waaronder mutsen breien etc. Nu hadden we het idee opgevat om deze producten eens aan elkaar voor te stellen en dan nog andere vrienden uit te nodigen. En zo is het uitgegroeid tot een evenement dat twee dagen duurt.”  Bovendien zal je ook ter plaatse kunnen zien, hoe al die producten gemaakt worden. “Onze hobbyisten zetten we aan het werk, je zal live kunnen volgen hoe er gestikt, gebreid, etc wordt. En aangezien we dan in de laatste rechte lijn naar kerstavond zitten, zullen de producten ook aan zeer democratische prijzen verkocht worden, “vertelt voorzitter Alex Braeckman.

Hapjes

Op zaterdag 16 december zal het doorgaan van 13u tot 18u en wie honger mocht krijgen, hoeft niet meteen naar huis te gaan. “We voorzien hapjes en drankjes, gemaakt door de vrijwilligers van De Corridor.” Op zondag 17 december gaat het door van 11u tot 17u. “Rond de middag zouden we er graag een brunch, lunch of aperitief aan koppelen. Het is vooral de bedoeling dat het een vriendschappelijk en familiaal weekend wordt. ” Daarnaast zal er ook kerstsfeer aanwezig zijn. “De kerstdecoratie zal zeker niet ontbreken.”

Activiteiten

Daarnaast bikt Alex terug op het afgelopen jaar. “Het was het eerste echt volledige jaar dat we actief waren. We konden steeds rekenen vrijwilligers en dat zorgde ervoor dat we minstens twee keer per maand een eigen activiteit konden organiseren.” En die activiteiten zijn zeer divers. “We organiseren vooral sociaal culturele educatieve evenementen. Dat gaat dan van concerten tot boekvoorstellingen bijvoorbeeld. Maar ook externen kunnen onze zaal huren. De gemeente Wetteren organiseerde bijvoorbeeld een lessenreeks over de volkstuintjes.” Hun opzet is duidelijk. “We willen mensen bij elkaar brengen, de deur staat voor iedereen open.”

Vooruitzichten

2018 brengt alvast mooie vooruitzichten met zich mee. “We gaan een druk voorjaar tegemoet met soms drie tot vier voorstellingen per maand. In januari is er een lezing Annelies Van Wittenberghe over de geschiedenis van smaak en voeding met nadien hapjes. We verwelkomen ook grote namen. Zo komt Vitalsky, die zichzelf de nachtburgemeester van Antwerpen noemde, praten over Prince in maart en psychiater Dirk De Wachter geeft een lezing ten voordele van VZW Villa Omaar in februari,” vertelt Alex Braeckman

Inschrijven voor de creatieve kerstmarkt is niet nodig.

Meer info via de website en de facebookpagina.

 

Wegens een technische storing is het interview niet te herbeluisteren. Onze excuses hiervoor.

Laatst gespeeld op Accent

10:54
cover of BRITNEY SPEARS with Womanizer

BRITNEY SPEARS

Womanizer
10:51
cover of A-HA with Take On Me

A-HA

Take On Me
10:48
cover of KYGO, ZAK ABEL & NILE RODGERS with For Life (feat. Nile Rodgers)

KYGO, ZAK ABEL & NILE RODGERS

For Life (feat. Nile Rodgers)
10:41
cover of L.A. STYLE with James Brown Is Dead

L.A. STYLE

James Brown Is Dead
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.