Creëer je persoonlijke gin met de Infusers: “Wie gieten het verhaal van de klant in een lekker drankje”

Fabian Tack
6 februari 2020 - 14:17
Creëer je persoonlijke gin met de Infusers: “Wie gieten het verhaal van de klant in een lekker drankje”

Kevin Kerkhofs zag enkele jaren geleden op vakantie een watervat staan met verschillende geurtjes en kleurtjes. Hij werd aangetrokken tot het idee, dus begon hij hetzelfde met alcoholische drank. Zo is infusen ontstaan, ingrediënten in een vloeistof leggen en de aroma’s eruit filteren. 

Verschillende jaren later is ook Michael de Coeckx lid van de Infusers. “Het is eigenlijk een hobby die uitgegroeid is tot een iets wat we met anderen willen delen. Eerst ging het om experimenteren uit passie, maar nu willen we ook anderen laten genieten van het resultaat.” Klanten kunnen hun persoonlijke infusies kiezen, door verschillende ingrediënten samen te stellen. “Er zijn vijf huisgins waaruit de klanten kunnen kiezen om dan te beginnen personaliseren. Wij geven met die huisgins dus een kleine richtlijn die de klant zelf kan veranderen als ze dat willen. Het gebeurt ook dat een samenstelling van de klant een nieuwe huisstijl wordt. Zo werken we nu met de ‘Italo’, een gin die gebaseerd is op Italiaanse kruiden. Mensen zijn creatief en de creaties kunnen tot leuke resultaten leiden.”

Michael werd enorm aangetrokken tot het verhaal van de Infusers. “Ik zocht iets op zelfstandige basis en heb een tijdje gezocht naar wat ik interessant vond. Door een steeds groter wordend netwerk kwam ik uiteindelijk bij Kevin terecht, die mij het verhaal en het doel van de Infusers vertelde. Zijn verhaal sprak me enorm aan en ik heb snel besloten om mij aan te sluiten bij de Infusers. Niet omdat ik goed ben ik het verkopen van spullen, ook al wordt me dat wel verteld,” lacht hij. “ik leer op deze manier de klant op een andere manier kennen en dat fascineert me. Aan de hand van de smaak van de klant en de combinaties die je ziet, kom je veel te weten over een persoon. De persoonlijke smaak van een klant wordt namelijk in een flesje gegoten.

Ook mensen die geen alcohol drinken kunnen bij de Infusers terecht. Zeker in februari, de maand van de Tournée Minerale, is dit een belangrijk punt. “We zijn momenteel ook bezig met een non-alcoholische gin. De kwaliteit van die gin moet natuurlijk wel top zijn, dus we hebben een tijdje gezocht voor we iets deftigs konden voorschotelen. We hebben een gin gedestilleerd en daarna de alcohol weggenomen. Zo hebben we een non-alcoholische, kwaliteitsvolle gin gecreëerd.” Onze eigen Shana heeft de gin al eens geprobeerd en geeft aan dat ze zeer lekker is. De Infusers willen ervoor zorgen dat de mensen kunnen genieten van een lekkere gin in de maand zonder alcohol.

Er zijn nog plannen om ook uit te breiden naar wodka en jenever. Zo kunnen klanten ook al eigen jenevers samenstellen.
“We zullen blijven infusen tot we niet meer kunnen.”

Herbeluister hier het volledige interview:

Tekst: Maarten Bockstaele

Laatst gespeeld op Accent

01:44
cover of ARRAKIS with The Spice (Silent Breed Mix)

ARRAKIS

The Spice (Silent Breed Mix)
01:41
cover of DJ BART with Wanna Play House

DJ BART

Wanna Play House
01:38
cover of DONT BLINK with I

DONT BLINK

I'LL BE GONE
01:32
cover of MARIO STEPHANO with Free Time (Original)

MARIO STEPHANO

Free Time (Original)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.