D-Flow & JD: “De Versuz onze top? We kunnen nóg beter”

Fabian Tack
19 november 2016 - 10:13
D-Flow & JD: “De Versuz onze top? We kunnen nóg beter”

D-Flow & JD, het Wetterse dj-duo is klaar om uit te breken met hun sounds. We nodigden de beste vrienden Florian (17) en Jelle (16) uit voor een gesprek in onze studio nadat ze gedraaid hadden op Schweinerei. “Het begon allemaal toen we 11 en 12 waren met een spel op de Wii waarmee je je een echte dj voelde.”

Hun eerste keer was memorabel. “Ons eerste feestje was Jelle’s twaalfde verjaardag in de parochiezaal.  Ik had de boxen van de stereo installatie van thuis opgeëist en dat was echt de max. We konden nog niet zomaar overschakelen naar een ander nummer dus dan kwam MNM er regelmatig eens tussen als we een ander nummer wilden opzetten. Als we het nu herbeluisteren dan vinden we het echt rotslecht maar toen vonden we het fantastisch.”

15057791_10211098663001998_985338674_n

D-Flow & JD op bezoek in de studio © Shana Van de Velde

Verder leerden Florian en Jelle de kneepjes van het vak kennen door dj-kampen. “Daar hebben we de basis gelegd om mixen te maken en voor de rest is het vooral veel inoefenen.” Maar ze blijven kritisch: “We blijven onszelf constant in vraag stellen.”

En Florian en Jelle hebben ook enorm veel lef. “We zagen dat de Versuz een dj-contest lanceerde. Eerst dachten we dat het niks voor ons was. Het grootste dat we gedaan hadden was de Gemeentelijke Feestzaal maar we besloten toch de sprong te wagen. We moesten dan een dj-set komen doen voor de jury en we werden geselecteerd om in een kleinere zaal van de Versuz te draaien. Toen waren we echt enorm trots.”

Vanaf dan is het voor de leerlingen van het Sint-Gertrudiscollege echt snel gegaan: We hebben toen in Icon (vroegere Noxx)  mogen spelen. Tijdens die sets zijn er nog andere wedstrijden en zo hebben we op Dance D-Vision mogen spelen. Onze naam op de line-up zien staan tussen al die grote namen was echt zot.”

De Versuz mogen ze al twee keer op hun naam schrijven: “Onlangs was er dezelfde wedstrijd en wij moesten niet meer meedoen omdat ze ons al kenden, we mochten rechtstreeks in de main room spelen. Wat een fantastisch gevoel.”

Een ding is zeker: deze mannen zijn nog niet uitgespeeld.

Herbeluister het interview met Florian (D-Flow) en Jelle (JD) hieronder.

Volg D-Flow en JD via Facebook

Tekst en Interview: Shana Van de Velde, Foto: Versuz

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

10:41
cover of L.A. STYLE with James Brown Is Dead

L.A. STYLE

James Brown Is Dead
10:38
cover of CLAUDE with Parler Français

CLAUDE

Parler Français
10:34
cover of JIMMY SOMERVILLE with Heartbeat

JIMMY SOMERVILLE

Heartbeat
10:31
cover of PNAU with Nostalgia

PNAU

Nostalgia
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.