Dag van de animator

Johan Van Bever
26 juli 2023 - 9:15
Dag van de animator

Op donderdag 27 juli worden alle animatoren in de bloemen gezet en bedankt voor hun inzet om kinderen een fijne vakantie te bezorgen op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in hun buurt.

Dit jaar richten me de spotlights op de hoofdanimatoren. Ze ondersteunen hun team, zetten de puntjes op de i bij de planning en administratie en beantwoorden vragen van ouders. Kortom: ze zorgen ervoor dat hun team van animatoren zich zo veel mogelijk kan focussen op het creëren van speelkansen voor alle kinderen.

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk leidde het voorbije jaar 300 nieuwe hoofdanimatoren op, bij Kazou gaan er deze zomer zo’n 1.000 hoofdanimatoren mee op vakantie. In 2022 werden vanuit Kadervorming 4.114 animatorattesten en 648 hoofdanimatorattesten uitgereikt. Dat is een stijging tegenover 2021.

De dag van de Animator is een co-organisatie van Bosco Base, Kazou vzw en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw en wordt gesteund door 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 350 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel.

Laatst gespeeld op Accent

18:29
cover of ENERGY 52 with Cafe Del Mar

ENERGY 52

Cafe Del Mar
18:25
cover of GEORGE MICHAEL with Fastlove

GEORGE MICHAEL

Fastlove
18:21
cover of ROZALLA with Are You Ready To Fly

ROZALLA

Are You Ready To Fly
18:16
cover of PET SHOP BOYS with Can You Forgive Her?

PET SHOP BOYS

Can You Forgive Her?
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.