Dak sporthal ligt vol zonnepanelen

Johan Van Bever
17 maart 2023 - 0:08
Dak sporthal ligt vol zonnepanelen

Energent, de Wetterse vzw Duo, Lokaal Bestuur Wetteren en het Autonoom Gemeentebedrijf plaatsen op het dak van de sporthal van Sport- en recreatiedomein De Warande een installatie van 428 zonnepanelen (1 800 m²). Deze zonnepanelen zijn goed voor 216 000 kWh (kilowattuur), wat neerkomt op het jaarverbruik van elektriciteit van wel 70 gezinnen. Wetteraars en Wichelenaars kunnen vanaf 16 maart 2023 aandelen kopen.

Ongeveer 87 % van de energie opgewekt door de zonnepanelen op het dak van de sporthal wordt verbruikt door De Warande zelf, de overblijvende 13% wordt geïnjecteerd op het net.
Door in te zetten op deze duurzame energiebron stoot het sport- en recreatiedomein 39,1 ton minder CO² uit per jaar en bespaart gemiddeld 27.000 euro per jaar. Bram De Winne, voorzitter autonoom gemeentebedrijf: “Het bestuur kiest nadrukkelijk voor hernieuwbare energie en wil in de toekomst ook op andere locaties zonnepanelen plaatsen.”

Vzw DUO wil bij de inwoners van Wetteren en Wichelen 150 000 euro ophalen voor de financiering van het project. Wetteraars en Wichelenaars kunnen vanaf 16 maart aandelen kopen van Energent via www.energent.be/warande. Eén aandeel kost 100 euro en je kan per persoon maximaal 20 aandelen (=2000 euro) aankopen. Elke aandeelhouder krijgt inspraak en stemrecht én ontvangt een jaarlijks dividend. De voorbije 3 jaar was dit telkens 3%.

Laatst gespeeld op Accent

00:55
cover of SIA with Drink to Get Drunk

SIA

Drink to Get Drunk
00:52
cover of RED DREAMS with Sex In Space 98

RED DREAMS

Sex In Space 98
00:48
cover of CEDRIC GERVAIS & JOEL CORRY with MOLLY

CEDRIC GERVAIS & JOEL CORRY

MOLLY
00:43
cover of NIKOLAI with Ready To Flow

NIKOLAI

Ready To Flow
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.