Radio Accent
Luister

Luister live

10 september 2018 - 13:54     

Daktari tour: “Fiets, wandel of eet mee om geld in te zamelen voor ziekenhuis in Oeganda”

Het Daktari Project bestaat al sinds 2010, zes jonge studenten geneeskunde met een hart voor de wereld richtten het op. Sindsdien wordt het Kilembe Mines Hospital in het zuidwesten van Oeganda ondersteund. “We gaan meerdere keren per jaar naar daar om het ziekenhuis verder op te bouwen,” vertelt vrijwilligster Sophie De Bock. En daarvoor heeft de VZW natuurlijk centjes nodig, daarom organiseren ze de Daktari Tour.

Vandaag telt het Daktari Project zo’n 30 vrijwilligers die zich inzetten voor het ziekenhuis. “Het team bestaat uit studenten uit de gezondheidszorg en jonge artsen en verpleegkundigen.” Zelf ging Sophie ook al naar Oeganda. “Ik deed mee met het project neonatologie. Dat is eigenlijke educatie geven over hoe pasgeborenen moeten worden opgevangen. Ook wondzorg en handhygiëne kwam toen aan bod.” Wanneer een groep naar Kilembe Mines gaat, wordt gekeken naar hoe de zorg kan verbeterd worden. “We bekijken de knelpunten samen met de medewerkers van daar en zoeken naar duurzame manieren om de zorgkwaliteit te optimaliseren.”

Momenteel is de VZW bezig met de bouw van een nieuwe dienst. “De ruwbouw staat er al maar het moet nog worden afgewerkt. Daarom dat we ook geld inzamelen met evenementen meerdere keren per jaar.” Eén van die evenementen is de Daktari Tour op 16 september: “Je kan meefietsen of wandelen en of spaghetti komen eten. De fietstocht is  25, 50 of 70 km. Wij hebben ze zelf uitgestippeld, zorgen voor de wegwijzers en voor bevoorrading. De wandelzoektocht is zo’n 9 km in de groene omgeving van het Parkbos voor alle leeftijden.  Het vertrekpunt is Erasmus Atheneum, aan basisschool De Kleine Prins in de Pinte.

Herbeluister het interview met Sophie hieronder:

Inschrijven en meer informatie via: http://daktariproject.com/nl/daktari-tour-2018/

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Calvin Harris

Promises (met Sam Smith)
21:10

doe maar

sinds 1 dag of 2 (32 jaar)
21:06

Groove Cats

Once in a lifetime groove (guest club)
21:02

Ugly Kid Joe

Cats in the cradle
20:57

Animals

The House of The Rising Sun