Dampoortwerf: grootste hinder bijna voorbij

21 september 2022 - 9:22 | auteur: Johan Van Bever

De werken aan Gent-Dampoort komen na bijna een jaar wroeten aan de oppervlakte. De komende weken zullen de eerste betonstructuren verrijzen en daarna worden ook het wegdek, de fietspaden en busperrons aangelegd. Tegen midden november moet de grootste hinderfase van de werken afgerond zijn. Dat is nog enkele weken later dan voorzien.

Het ondergrondse kluwen aan rioleringen en nutsleidingen en de gebrekkige beschikbaarheid van bouwmaterialen zijn de grote boosdoeners. Het einde van het geheel van de werken is voorzien voor juli 2023.

Op 26 september starten de betonwerken met de bouw van de boordstenen en de funderingen voor de rijbaan en de bushaltes. Tijdens deze werken zal de indeling van het nieuwe Antwerpenplein en het kruispunt met de Koopvaardijlaan zichtbaar worden.

Wegenwerken brengen steeds impact met zich mee. Om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken tijdens deze periode van werken, hangt Wegen en Verkeer werfdoeken op. Na de eerste reeks van dit voorjaar hangen er sinds begin september nieuwe werfdoeken om passanten te stimuleren te shoppen rond de Dampoort.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

CELESTE

Stop This Flame
07:44

ALLE FARBEN & MOSS KENA

Forgot How to Love
07:40

DUA LIPA

Be The One
07:36

AMARI, NILS VAN ZANDT & MR. JIM

Show Your Love
07:32

SAM SMITH

How Do You Sleep?
Bekijk meer platen