Dampoortwerf: grootste hinder bijna voorbij

Gepost door Johan Van Bever op 21 september 2022 - 9:22

De werken aan Gent-Dampoort komen na bijna een jaar wroeten aan de oppervlakte. De komende weken zullen de eerste betonstructuren verrijzen en daarna worden ook het wegdek, de fietspaden en busperrons aangelegd. Tegen midden november moet de grootste hinderfase van de werken afgerond zijn. Dat is nog enkele weken later dan voorzien.

Het ondergrondse kluwen aan rioleringen en nutsleidingen en de gebrekkige beschikbaarheid van bouwmaterialen zijn de grote boosdoeners. Het einde van het geheel van de werken is voorzien voor juli 2023.

Op 26 september starten de betonwerken met de bouw van de boordstenen en de funderingen voor de rijbaan en de bushaltes. Tijdens deze werken zal de indeling van het nieuwe Antwerpenplein en het kruispunt met de Koopvaardijlaan zichtbaar worden.

Wegenwerken brengen steeds impact met zich mee. Om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken tijdens deze periode van werken, hangt Wegen en Verkeer werfdoeken op. Na de eerste reeks van dit voorjaar hangen er sinds begin september nieuwe werfdoeken om passanten te stimuleren te shoppen rond de Dampoort.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Ayla

Ayla (Original DJ Taucher Mix)
20:37

Lastlings

Get What You Want (Vintage Culture Extended Remix)
20:31

ASCO

Born Slippy
20:27

Lady Gaga x Mau P

Bloody Mary From Amsterdam (Rudeejay & Da Brozz Mash-Boot)
20:19

TECH IT DEEP

Maria Maria (Extended Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.