Dampoortwerf: grootste hinder bijna voorbij

Johan Van Bever
21 september 2022 - 9:22
Dampoortwerf: grootste hinder bijna voorbij

De werken aan Gent-Dampoort komen na bijna een jaar wroeten aan de oppervlakte. De komende weken zullen de eerste betonstructuren verrijzen en daarna worden ook het wegdek, de fietspaden en busperrons aangelegd. Tegen midden november moet de grootste hinderfase van de werken afgerond zijn. Dat is nog enkele weken later dan voorzien.

Het ondergrondse kluwen aan rioleringen en nutsleidingen en de gebrekkige beschikbaarheid van bouwmaterialen zijn de grote boosdoeners. Het einde van het geheel van de werken is voorzien voor juli 2023.

Op 26 september starten de betonwerken met de bouw van de boordstenen en de funderingen voor de rijbaan en de bushaltes. Tijdens deze werken zal de indeling van het nieuwe Antwerpenplein en het kruispunt met de Koopvaardijlaan zichtbaar worden.

Wegenwerken brengen steeds impact met zich mee. Om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken tijdens deze periode van werken, hangt Wegen en Verkeer werfdoeken op. Na de eerste reeks van dit voorjaar hangen er sinds begin september nieuwe werfdoeken om passanten te stimuleren te shoppen rond de Dampoort.

Laatst gespeeld op Accent

01:18
cover of SAXO with Les Bruits de la Forêt

SAXO

Les Bruits de la Forêt
01:15
cover of DA RICK with Rumble

DA RICK

Rumble
01:12
cover of DAVID GUETTA with Family Affair (Dance For Me)

DAVID GUETTA

Family Affair (Dance For Me)
01:09
cover of FERRY CORSTEN with Made Of Love

FERRY CORSTEN

Made Of Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.