De Corridor leeft verder ‘in de Geest van Julien’: Van oude serre tot plek waar cultuur hoogtij viert

Fabian Tack
26 april 2017 - 18:57
De Corridor leeft verder ‘in de Geest van Julien’:  Van oude serre tot plek waar cultuur hoogtij viert

De Corridor’ was ooit een oude verbindingsgang, vandaag staat De Corridor Wetteren voor kunst en cultuur. Voorzitter Alex Braeckman kwam langs om te vertellen over het ontstaan van hun cultuurhuis waar ook ruimte is voor andere activiteiten. “Iedereen is meer dan welkom.”

Oorspronkelijk was ‘De Corridor’ in Wetteren een boomkwekerij. Julien Braeckman wou van de ene serre een zaal maken maar die is nooit afgeraakt. “We hebben dan beslist om samen met mijn broer en zussen die zaal verder af te werken. Die verbouwingen hebben zo’n twee jaar in beslag genomen. En dan is het idee gekomen om in De Corridor activiteiten te organiseren in de zin van kunst en cultuur zoals lezingen en kleine optredens. Om onze vader te eren, hebben we ook samen een VZW opgericht die ‘In de geest van Julien heet.'”

De keuze voor de naam ‘De Corridor’ was voor de Braeckmans evident. “Van zodra we die naam op een papiertje hadden staan, wisten we het. We noemden het vroeger al ‘De Corridor’omdat het de verbindingsgang was met de serres.”

Tuinworkshops

Vandaag heeft de ruimte plaats voor zo’n vijftig tot honderd mensen. “Om het aangenaam te houden, beperken we de capaciteit meestal tot een zestigtal mensen”. Ook verenigingen kunnen de zaal van ‘De Corridor’ gebruiken om activiteiten te organiseren. “De VZW Tuinhier organiseert tuinworkshops bij ons en het Vlaamse Kruis zal binnenkort een EHBO cursus organiseren. We staan dus ook open voor verenigingen die op zoek zijn naar een zaal.”

Grotere bekendheid

De Corridor heeft op twee jaar tijd al heel wat kunnen opbouwen. “We krijgen een steeds vollere programmatie en ook grote namen zoals de paragnost Gili, schrijver en winnaar van de Gouden Uil, Marc Reugenbrink, zanger Lieven Tavernier, muzikanten Jan Hautekiet,Rik de Leeuw en Moufadhel. Die variatie aan activiteiten brengt een grotere bekendheid met zich mee. “Onlangs bracht Leen Heylen samen accordeonist Rein De Vos de chansons van Edith Piaf. We merken dat daar een ander publiek naartoe komt, daar kunnen we alleen maar tevreden mee zijn.”

Alex Braeckman op bezoek in de studio: “Gelukkig kunnen we rekenen op een sterk team van vrijwilligers. ”  © Shana Van de Velde

Streefdoel

Het streefdoel van De Corridor is duidelijk. “We willen zo’n twee tot drie activiteiten per maand organiseren. Maar hoe meer mensen er over de vloer komen, hoe beter. En als het interessante mensen zijn, hebben we er zelf ook nog iets aan. ”

Op de agenda

Binnenkort staan er nog heel wat activiteiten op de agenda:” Vrijdag 28 april komt bioloog en filosoof Geerdt Magiels langs, op 8 mei hebben we politicus en publicist Dirk Holemans en op 16 mei komt Nina Van Den Broecke de feiten en fabels over vetten vertellen.”

Herbeluister het interview hieronder:

 

Meer info via de website , de Facebookpagina of info@decorridor.be

Inschrijven kan via franky@decorridor.be

Tekst en interview: Shana Van de Velde, foto © Guy Kleinblatt

 

Laatst gespeeld op Accent

16:16
cover of LEIGH-ANNE with Don

LEIGH-ANNE

Don't Say Love
16:12
cover of JANET JACKSON with When I Think Of You

JANET JACKSON

When I Think Of You
16:10
cover of CAMPBELL & ALCEMIST FEAT. CAITY BASER with Would You (Go To Bed With Me?)

CAMPBELL & ALCEMIST FEAT. CAITY BASER

Would You (Go To Bed With Me?)
16:08
cover of PINKPANTHERESS with Boy

PINKPANTHERESS

Boy's a liar
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.