De Kleurdoos breidt uit

Johan Van Bever
20 april 2023 - 18:17
De Kleurdoos breidt uit

Jenaplanschool De Kleurdoos en kinderopvang De Kereltjes in Ledeberg breiden uit. Dankzij een nieuwbouw voor het kinderdagverblijf en een nieuwe turnzaal, danszaal en refter komen er 100 extra plaatsen voor leerlingen en 14 extra plaatsen voor baby’s en peuters. De werken beginnen eind april en duren tot eind 2025.

Eind april geeft de Stad Gent het startschot voor de werken aan Jenaplanschool De Kleurdoos en buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf De Kereltjes in de Onderwijsstraat in Ledeberg. De loods in de Fransevaart wordt afgebroken, enkel het centrale deel van de gevel blijft behouden. Links en rechts komen ingangen naar de kinderopvang en school. Op de plaats van de loods komen een turnzaal en een danszaal, inclusief kleedkamers en berging.

De oude danszaal en refter maken plaats voor een nieuw gebouw voor het kinderdagverblijf, dat de vorm zal hebben van een ‘kwartje taart’. Daarin is er ruimte voor drie in plaats van twee leefgroepen, waardoor er plaats bijkomt voor veertien kindjes. De leefruimtes geven uit op de tuin of op een terras, en er komt een lift die de gebouwen toegankelijk maakt.

Door de verhuis van het kinderdagverblijf naar de nieuwbouw komt er in het centrale schoolgebouw plaats vrij voor lokalen voor de buitenschoolse opvang en de administratie. Daar komt ook de nieuwe refter met plaats voor 180 kinderen. De uitbreidingen zorgen voor 100 extra plaatsen voor de school. Zowel de turnzaal en de danszaal als de nieuwe refter zullen door de buurt gebruikt kunnen worden.

Laatst gespeeld op Accent

11:53
cover of KATE RYAN with The Promise You Made

KATE RYAN

The Promise You Made
11:50
cover of MELL & VINTAGE FUTURE & DUNCAN LAURENCE with Don

MELL & VINTAGE FUTURE & DUNCAN LAURENCE

Don't Want A Heart
11:47
cover of LENA MEYER-LANDRUT with Satellite

LENA MEYER-LANDRUT

Satellite
11:42
cover of NIKLAS DEE & OLD JIM FEAT. ENNY‐MAE with Not Fair

NIKLAS DEE & OLD JIM FEAT. ENNY‐MAE

Not Fair
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.