De Lunchbreakapp: “De Collect & Go van de lokale handelaar”

Fabian Tack
26 april 2017 - 21:07
De Lunchbreakapp: “De Collect & Go van de lokale handelaar”

Een app waarbij je broodjes kan bestellen en wachtrijen kan overslaan? Yes please! Andreas Backx en Davy De Witte waren te gast tijdens De Kwetteraars en kwamen vertellen over hun Lunchbreakapp. De app die onze lunchen zoveel makkelijker moet maken. “Wij mikken op een ander publiek dan de deliveroo’s van de wereld.”

De app werd uitgevonden door student industrieel ingenieur informatica aan de UGent, Simon en zijn broer Andreas Backx, student informatica aan de Odisee Hogeschool Brussel. ” Twee en een half jaar geleden zaten we opgesloten in een hotel in Kroatië en dat was frustrerend, onbewust legden we de link dat wachten op broodjes ook frustrerend kan zijn. Uiteindelijk zijn we die dag zelf nog beginnen programmeren en hadden we tegen het einde van de dag een prototype af van de lunchbreakapp.”

Marktingman, Davy De Witte kwam de Wetterse broers op het spoor. “Ik had hetzelfde idee opgevat om zo’n app te maken. Zij zijn goed in development en ik in sales dus we hebben de handen in elkaar geslagen om de Lunchbreakapp groter te maken. En logischerwijs hebben we dan ook het bedrijf Lunchbreak samen opgericht.”

Extra service

Het is de bedoeling dat mensen via de app hun bestellingen kunnen doorgeven aan de slager, de bakker, de broodjeszaak. “Zo kan de handelaar alles beter inplannen en de consument vermijdt wachtrijen. Op die manier stimuleren we ook de lokale handelaar. Anders trekken mensen vaak naar de supermarkt omdat het daar minder lang zou duren maar dankzij de app is die reden verleden tijd. Dus handelaars kunnen nieuwe klanten aantrekken en daarbovenop is het een extra service naar de huidige klanten. Bovendien heeft de bakker, slager of broodjeszaak nog geen digitale oplossing. Noem het de Collect& Go van de lokale handelaar.”

Davy De Witte en Andreas Backx tijdens De Kwetteraars.

Secretaresses

Voor bedrijven hebben ze nog extra opties. “Elke werknemer kan zijn eigen broodje bestellen en toevoegen aan de groepsbestelling. Bovendien kunnen bedrijven de broodjes laten leveren. Het lost voor secretaresses het probleem op dat ze niet langer broodjes moeten noteren en afhalen, hierdoor wint een bedrijf veel tijd. De extra’s worden dan ook goed onthaald door de bedrijven.”

Pilootproject

Ook op de school van Andreas kijken ze met belangstelling naar de app die hun student samen met zijn broer heeft ontwikkeld. “Momenteel loopt er een pilootproject met kantine ‘t Clubke van de Odisee Hogeschool in Brussel. Zij werken samen met Sodexo.  Studenten kunnen via de app hun lunch bestellen en ze hoeven niet langer aan te schuiven. Op termijn zou het dan geïntegreerd kunnen worden op de campussen van Odisee in Aalst en Gent en hopelijk ook naar andere universiteiten,hogescholen en bedrijven.”

Uitbreiden

De Lunchbreakapp is voorlopig vooral gesitueerd in Vlaanderen. “Momenteel bevinden onze consumenten zich vooral in Limburg. “Het dichtste voor Wetteren is Slagerij D’haens in Aalst en Petit Pain in Gent. Maar we willen ons zeker lokaal meer verspreiden en dus hier ook voet aan wal krijgen. Daarnaast hebben we een klant in Breda. We zouden vanaf september meer willen uitbreiden naar Nederland. Erna gaan we proberen om een Franse versie te maken zodat we Wallonië en Frankrijk ook kunnen veroveren.”

Takeaway

De toekomst is alvast veelbelovend voor de Lunchbreakapp: “Het concept bestaat nog niet in de omliggende landen. Wij mikken op een ander publiek dan de Deliveroo’s van de wereld want bij ons gaat het niet om thuislevering, wel om takeaway.”

Herbeluister hieronder het interview:

Meer info via de website en via de Facebookpagina.

Tekst, foto en interview: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Accent

02:47
cover of TROBI & RONNIE FLEX with Love Song

TROBI & RONNIE FLEX

Love Song
02:44
cover of Michael Marcagi with Scared To Start

Michael Marcagi

Scared To Start
02:41
cover of KESHA with Tik Tok

KESHA

Tik Tok
02:37
cover of DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG with Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage / Werkstage)

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage / Werkstage)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.