De Meiroos heeft een pandamachine

Johan Van Bever
10 juni 2021 - 13:00
De Meiroos heeft een pandamachine

In de Meiroosschool in Wetteren werd de droommachine van de leerlingen gepresenteerd. Het is een ‘pandamachine’ geworden.

Enkele maanden geleden mochten de leerlingen ideetjes geven over wat voor hen een droommachine zou worden. Een van die ideeën werd verder uitgewerkt en ook effectief gebouwd.

Een team van Howest studenten Ergotherapie werkte samen met de pandaklas van De Meiroos en met de jongeren en leerkrachten van het Scheppersinstituut uit Wetteren om de droommachine waar te maken. De studenten verwerkten ook hun ergotherapeutische visie in de Pandamachine die zich richt op het verbeteren van betekenisvolle en doelgerichte handelingen op school, in dit geval het tekenen.

De kinderen kunnen met de machine zelf een kleurplaat kiezen en overtekenen zodat ze niet altijd de platen van de juf moeten inkleuren. De Pandamachine bestaat uit een lichttafel in de vorm van een panda. Via de neus van de panda verschijnt een potlodenset voor elk van de 4 leerlingen. En een scherpe punt krijgt men door het potlood in de mond van de panda te stoppen.

Laatst gespeeld op Accent

06:42
cover of LORDE with Royals

LORDE

Royals
06:39
cover of NICKY LOUWERS with Everybody

NICKY LOUWERS

Everybody's Free (To Feel Good)
06:35
cover of KELIS with Caught Out There

KELIS

Caught Out There
06:33
cover of CAMILLE with Beter Zo

CAMILLE

Beter Zo
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.