De Pinte dooft openbare verlichting

Gepost door Johan Van Bever op 27 september 2022 - 23:45

De gemeenteraad van De Pinte besloot unaniem om de openbare verlichting te doven van 24 tot 5 uur. Enkel op vrijdag- en zaterdagnacht zullen de beide dorpskommen, De Pinte en Zevergem, doorlopend verlicht blijven.

De gemeente beseft dat sommige inwoners zich ongerust zullen maken over de mogelijke onveiligheid die daardoor zou kunnen toenemen.  Het bestuur baseert zich evenwel op een studie van de federale politie die dat risico ernstig relativeert. Zowel verkeersongevallen met lichamelijke letsels als inbraak en vandalisme namen niet toe in een aantal West-Vlaamse gemeenten die eerder een gelijkaardige maatregel troffen.

Daartegenover staat de besparing. Het lokaal bestuur zou, volgens de actuele tarieven, een besparing realiseren van 56.500 euro per jaar op de elektriciteitsfactuur. Bovendien verwacht men een vermindering van de jaarlijkse CO2-uitstoot met zowat 40 ton.

In de 101 elektriciteitscabines op het grondgebied van De Pinte zal nu de komende weken een apparaat geplaatst worden dat het doofscenario moet regelen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SYNDICATE OF LAW

Right On Time
19:10

TCTS

Fuego
19:05

PPK

ResuRection
19:02

PANIC! AT THE DISCO

High Hopes
18:59

K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE

Kater
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.