De Warmste Zomer is begonnen

Johan Van Bever
8 juli 2023 - 6:58
De Warmste Zomer is begonnen


In Wichelen is de 4de editie van De Warmste Zomer van start gegaan. Het lokaal bestuur van Wichelen wil zijn inwoners daarmee een gevarieerd programma aanbieden. Op het programma staan filmvertoningen in openlucht, muziekoptredens, een familienamiddag en nog veel meer.

Op dinsdag 11 juli vinden op het dorpsplein van Schellebelle de festiviteiten van Vlaanderen Feest plaats. Zowel het Schellebels Mannenkoor als De Ladybelles en muziekmaatschappij Eendracht Maakt Macht brengen het beste van zichzelf. Maar ook het trommelkorps van de lokale brandweer en reuzengroep Julius Caesar komen aan bod. Daarnaast is er opnieuw ‘de spruitentuin’ voor de allerkleinsten en is het programma doorspekt met internationaal straattheater.

Op woensdagavond 12 juli meert STROOM, Festival in de Scheldevallei aan in Schellebelle. Die avond kan je met een klimaatgids door de Kalkense Meersen wandelen (vooraf inschrijven verplicht), is er animatie op de Scheldedijk en bij zonsondergang een magnifiek akoestisch oeverconcert van Trio Pletenitsa.

In augustus gaat het verder met op 14 augustus ‘Films tussen de Bomen’, waar je op het dorpsplein van Schellebelle kaskrakers Close en Zillion kan bekijken in een unieke setting.

Op 18 augustus wordt De Warmste Zomer afgesloten met #Zelfzorg Spielerei door Die Verdammte Spielerei. Dit ‘crazy-in-the-coconut’ maar steengoed gezelschap zette de pastorijtuin van Serskamp vorig jaar al in vuur en vlam, nu gaan ze op de zelfde locatie samen met het publiek alle leed van de planeet torsen in een nieuwe voorstelling.

Alle evenementen worden ondersteund door lokale verenigingen, hetzij bij de organisatie, de opbouw of het serveren van eten en drinken. Door hun ondersteuning is het mogelijk zowat alle activiteiten gratis aan te bieden of met een miniem prijskaartje. Zo kost een ticket voor de film slechts 5 euro per persoon (of 7 euro pp voor beide films) en geniet je van een avond vertier bij #Zelfzorg Spielerei voor amper 10 euro per persoon. Op alle betalende events is trouwens ook het kansentarief van de UiTPAS van toepassing.

Alle informatie is terug te vinden op www.dewarmstezomer.be, daar kunnen ook de tickets gereserveerd worden.

Laatst gespeeld op Accent

17:24
cover of E-TYPE with This Is the Way

E-TYPE

This Is the Way
17:17
cover of MACKLEMORE, RYAN LEWIS, ERIC NALLY , MELLE MEL , KOOL MOE DEE, GRANDMASTER CAZ with Downtown

MACKLEMORE, RYAN LEWIS, ERIC NALLY , MELLE MEL , KOOL MOE DEE, GRANDMASTER CAZ

Downtown
17:14
cover of OLIVER TREE with Bounce

OLIVER TREE

Bounce
17:12
cover of MEROW FT DIGITZZ with Payback

MEROW FT DIGITZZ

Payback
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.