De Wereld van Kina opent ‘Dinorama’

Johan Van Bever
19 oktober 2023 - 9:06
De Wereld van Kina opent ‘Dinorama’

In ‘De wereld van Kina: het Huis’ op het Sint-Pietersplein opent op zondag 22 oktober de expo Dinorama. Die nieuwe, permanente tentoonstelling biedt een boeiende kijk in de verdwenen wereld van de dinosaurussen. Dé blikvanger is de levensgrote replica van een skelet van een triceratops, en er zijn ook echte dinobotten te bewonderen.

Dinorama combineert wetenschappelijke informatie met interactieve elementen op maat van kinderen. Het resultaat is een belevingsexpo voor jong en oud met heel wat indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo kreeg het museum enkele stukken in bruikleen van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Wie de expo bezoekt, kan de botten van een iguanodon bewonderen of komt oog in oog met een skelet van een mosasaurus te staan, een zeeroofdier van 9 meter lang.

Dé blikvanger is het levensgrote replica-skelet van een triceratops. ‘Zéro’ kreeg zijn naam na een scholenwedstrijd: de leerlingen van de tweede graad van basisschool ’t Brugje in Bassevelde verzamelden de meeste stemmen en mochten de dino dopen. Maar de expo gaat over veel meer dan dinosauriërs. Kinderen ontdekken ook hoe het leven er miljoenen jaren geleden uitzag. Hoe zag de wereld eruit? Welke dieren zwommen in de zeeën? Waren er al vogels?

Laatst gespeeld op Accent

03:47
cover of LEAGUE OF LEGENDS X NEW JEANS with GODS

LEAGUE OF LEGENDS X NEW JEANS

GODS
03:43
cover of GUUS MEEUWIS with Voor Mijn Hart

GUUS MEEUWIS

Voor Mijn Hart
03:41
cover of SNELLE, KRAANTJE PAPPIE with Ruggengraat

SNELLE, KRAANTJE PAPPIE

Ruggengraat
03:37
cover of PLANET FUNK with Chase The Sun

PLANET FUNK

Chase The Sun
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.