Definitieve plannen voor Petercelle-project

Johan Van Bever
18 december 2023 - 23:12
Definitieve plannen voor Petercelle-project

In de definitieve plannen van het Petercelle-project is er ruimte voor toegankelijke haltes, comfortabele voetpaden, terrassen en groen. Op aangeven van buurtbewoners en handelaars komen er extra parkeerplaatsen: 14 laad- en losplekken in de Kortrijksepoortstraat, 87 bewonersparkeerplaatsen in de omgeving en 245 parkeerplekken voor fietsers.

Het Petercelle-project gaat in februari 2024 van start en duurt zeker tot 2029. De werken gebeuren in fases. De route van de Kortrijksepoortstraat tot en met de Veldstraat wordt helemaal vernieuwd, zowel onder als boven de grond. De heraanleg moet onder meer zorgen voor een vlottere doorstroming van de tram. Brede voetpaden, toegankelijke tramhaltes, meer groen, zitbanken en terrassen zullen de drukke as een pak aangenamer maken.

In februari 2024 gaat het project van start met de asfaltering van de Veldstraat. Vanaf maart tot december zijn er voorbereidende werken van de Predikherenlei tot aan het eind van de Veldstraat. Tramlijn T1 volgt tijdens de werken een omleiding.

Laatst gespeeld op Accent

02:33
cover of JAZZY with NRG

JAZZY

NRG
02:30
cover of LAURA TESORO with BAD ain

LAURA TESORO

BAD ain't that BAD
02:27
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
02:24
cover of IMAGINE DRAGONS with Thunder

IMAGINE DRAGONS

Thunder
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.