Delta Crash lanceert debuut-EP ‘Blue Embrace’ op 24 maart in Charlatan

28 februari 2017 - 11:13 | auteur: Fabian Tack

De publieksprijs van Humo’s Rock Rally en brons bij Oost!Best! konden de heren van Delta Crash in 2016 op hun conto schrijven. En ook dit jaar hebben ze grootse plannen. Hoog tijd dus voor een gesprek met de twee Bert’en van de groep in onze studio. “Onze EP gaat over ‘feeling blue’, het heeft geen zin om je daarin te wentelen”

Delta Crash, een naam waarvan je verwacht dat er wel een verhaal moet aan vast hangen maar dat blijkt niet het geval te zijn: “Voor ons eerste optreden hadden we een naam nodig en we zijn beginnen brainstormen. Uiteindelijk is daar Delta Crash uitgekomen en het is zo gebleven. Maar een verdere uitleg? Die is er eigenlijk niet.”

In 2012 is de Wetterse groep opgestart: “We kwamen uit andere groepen maar we speelden ook vaak samen. Daarom zijn we dan onze eigen groep begonnen en dan zijn Kenny en Koen er later bijgekomen.” Ondertussen heeft de groep een repertoire van zo’n 20 nummers. “De teksten worden vooral door Koen geschreven, hij is de zanger en de gitarist. De muziek schrijven samen als we aan het jammen zijn, echt wel op z’n zondags.”

17028718_10212270119294757_1861747861_n

Bert Lachaert & Bert Vanderveken in onze studio. © Joery Vergeylen

Delta Crash zit nog boordevol plannen nadat het in 2016 een fenomenaal jaar kende: “Op 24 maart is de release van onze debuut-EP in de Charlatan. Het album telt zeven nummers en de teksten zijn melancholisch en duister. ‘Blue Embrace’ gaat over ‘feeling blue’ en dat dat gevoel bij het leven hoort. Het heeft geen zin om je daarin te wentelen, je moet vooruit.”

Herbeluister hieronder het interview

Meer info via over de EP-Release vind je hier en meer informatie over Delta Crash via de facebookpagina

Interview en foto: Joery Vergeylen, tekst: Shana Van de Velde

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen