Derde editie Festival van de gelijkheid met: “Theater, debatten en muziek”

Fabian Tack
7 december 2018 - 8:33
Derde editie Festival van de gelijkheid met: “Theater, debatten en muziek”

Het festival van de gelijkheid, georganiseerd door Curieus, zal opnieuw voor drie dagen feest zorgen in Gent. Bij dit festival wordt er extra aandacht besteed aan het thema gelijkheid, in de vorm van theater, debat, muziek en nog andere vormen van cultuur.

Curieus is een socio-culturele vereniging die een positieve draai geeft aan de maatschappij. Mensen kunnen er terecht met hun frustraties en hun ongeloof, maar ze moeten er dan wel een positief punt van kunnen maken. In alle uithoeken van het land zijn er vrijwilligers die hieraan meewerken.

Dit jaar zal de derde editie worden van het festival. Er zullen meer dan 300 gasten zijn van alle soorten: academici, kunstenaars, journalisten en wetenschappers. Overal in Gent zullen er evenementen zijn. “In één van de zalen brengen we mensen samen die elkaar niet kennen en een compleet ander profiel hebben, maar die volgens ons toch een goede match zullen vormen”, vertelt An Pauwels, die het festival mee helpt organiseren. “Neem bijvoorbeeld Jan Mulder en Frank Van Der Linden. Frank had lange tijd de ambitie om voetballer te worden, Jan heeft een mooie carrière als voetballer gehad. Zo gaan we mensen proberen matchen.”

Het festival vindt plaats van 13 tot 15 december. Op verschillende plaatsen in Gent zullen er activiteiten zijn, maar de uitvalsbasis is de Vooruit. De inkom is gratis, maar inschrijving is wel verplicht. Wie wil, kan wel een vrije bijdrage doen door een steunticket te kopen.

Tekst: © Maarten Bockstaele

 

Laatst gespeeld op Accent

20:29
cover of DJ MELVIN with L.O.I.S. (Radio Edit Club Mix)

DJ MELVIN

L.O.I.S. (Radio Edit Club Mix)
20:23
cover of Biscits & Goodboys with London Rain (Extended Mix)

Biscits & Goodboys

London Rain (Extended Mix)
20:19
cover of DAVE LAMBERT with Not Over You

DAVE LAMBERT

Not Over You
20:16
cover of SALOMÉ DE BAHIA with Outro Lugar

SALOMÉ DE BAHIA

Outro Lugar
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.