Derde editie Short Wood festival: “theater, muziek en kortfilm in de jungle van Wetteren”

Fabian Tack
13 augustus 2018 - 23:11
Derde editie Short Wood festival: “theater, muziek en kortfilm in de jungle van Wetteren”

Het theater-, muziek- en kortfilmfestival Short Wood is aan zijn derde editie toe. Ook dit jaar openen Inge Coleman en haar dochter Violet Braeckman de deuren voor jonge acteurs en muzikaal talent. En ze hebben er alvast zin in: “Short Wood vindt plaats op de Kortenbos in Wetteren. Dat is bij ons thuis. Wij wonen op een soort jungle/bos/boomkwekerij in een soort loods met een serre. Dat doet goed dienst als locatie voor theaterstukken.”

Net als voorbije jaren, wisselen theater en muziek elkaar af op het festival. “We hebben een line up van performances van allemaal jonge makers, studenten of net afgestudeerden van toneelscholen in Vlaanderen en Nederland. Dat wordt gemixt met optredens van jonge, relatief jonge, bands en ook met kortfilms van studenten van alle filmscholen van beide landen. Dat laatste is iets nieuw dit jaar.”

Programma

“We openen onze deuren vanaf 13u, en de voorstellingen beginnen om 14u.” ‘Delta Crash’, Gentse rappers ‘UBERDOPE’ en DJ-set ‘Silver Sisters’ (broertjes Coorevits, beter bekend als Compact Disc Dummies, met special guest Joris Hessels als soort MC) zorgen voor de muzikale afwisseling, en dit “tot een kot in de nacht”. Het festival is echter niet alleen op maat van (jong-)volwassenen. “Voor kinderen is er dit jaar een kindervoorstelling, Voor hen brengt Tom Baert ‘Het eigenzinnige Lotje’, een muzikale en dansante kindervoorstelling.” Ondertussen zorgen drie foodtrucks voor de hongerige magen.

Praktisch

Het festival vindt plaats op 25 augustus 2018 in de tuinen van Oordegemsesteenweg 304 in Wetteren. De toegangsprijs bedraagt €10 in voorverkoop, €8 voor studenten. Aan de kassa betaal je €12. Wie met een groep van 10 man of meer komt, krijgt een fles prosecco bij aankomst.
Kaarten zijn nog in voorverkoop te krijgen via inge@shortwood.eu

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

12:04
cover of U96 with Club Bizarre

U96

Club Bizarre
12:02
cover of FAMKE LOUISE with Switch

FAMKE LOUISE

Switch
11:57
cover of NIGHTCRAWLERS with Don

NIGHTCRAWLERS

Don't Let the Feeling Go (feat. John Reid)
11:53
cover of KATE RYAN with The Promise You Made

KATE RYAN

The Promise You Made
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.