Derde fase wijk Moerkensheide geweigerd

1 november 2020 - 8:59 | auteur: Johan Van Bever

Het college van burgemeester en schepenen van De Pinte heeft de verkavelingsaanvraag voor de derde fase van de wijk Moerkensheide geweigerd.

De aanvraag betrof het verkavelen van gronden in vijftien loten met wegenis. Hiervan waren veertien loten bestemd voor het oprichten van eengezinswoningen en een lot langs de Pintestraat voor een meergezinswoning bestaande uit acht appartementen.

Tijdens het openbaar onderzoek waren er heel wat bezwaren van omwonenden. De ontsluiting van de verkaveling over de fietsverbinding naar het Sportpark is problematisch, zeker rekening houdend met de nu al grote parkeer- en verkeersdruk in de omgeving zegt het schepencollege. Voorts acht de gemeente de woondichtheid te hoog. Bovendien werd de openbare ruimte in het ingediende plan te minimalistisch ingevuld. De openbare wegenis, het groen en de parkeergelegenheid moeten ruimer worden opgevat. Het lokaal bestuur wil ook per woongelegenheid minimum twee parkeerplaatsen gerealiseerd zien.

Dat er een verdere verkaveling van de Moerkesheide komt, is echter niet tegen te houden. De bewuste zone ligt in woongebied. Over de manier waarop de inrichting en de wegenis dienen te gebeuren wil de gemeente De Pinte wel een inbreng hebben.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

AMY WINEHOUSE

Back To Black
15:29

SHARAM JEY & CELESTAL FEAT. MOSS KENA

Over You
15:25

PAUL YOUNG

Love Of The Common People
15:22

JACK WINS

Live For Tonight
15:18

MASTER KG, NOMCEBO ZIKODE

Jerusalema
Bekijk meer platen