Derde fase wijk Moerkensheide geweigerd

Johan Van Bever
1 november 2020 - 8:59
Derde fase wijk Moerkensheide geweigerd

Het college van burgemeester en schepenen van De Pinte heeft de verkavelingsaanvraag voor de derde fase van de wijk Moerkensheide geweigerd.

De aanvraag betrof het verkavelen van gronden in vijftien loten met wegenis. Hiervan waren veertien loten bestemd voor het oprichten van eengezinswoningen en een lot langs de Pintestraat voor een meergezinswoning bestaande uit acht appartementen.

Tijdens het openbaar onderzoek waren er heel wat bezwaren van omwonenden. De ontsluiting van de verkaveling over de fietsverbinding naar het Sportpark is problematisch, zeker rekening houdend met de nu al grote parkeer- en verkeersdruk in de omgeving zegt het schepencollege. Voorts acht de gemeente de woondichtheid te hoog. Bovendien werd de openbare ruimte in het ingediende plan te minimalistisch ingevuld. De openbare wegenis, het groen en de parkeergelegenheid moeten ruimer worden opgevat. Het lokaal bestuur wil ook per woongelegenheid minimum twee parkeerplaatsen gerealiseerd zien.

Dat er een verdere verkaveling van de Moerkesheide komt, is echter niet tegen te houden. De bewuste zone ligt in woongebied. Over de manier waarop de inrichting en de wegenis dienen te gebeuren wil de gemeente De Pinte wel een inbreng hebben.

Laatst gespeeld op Accent

09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
09:12
cover of NAS FEAT. LAURYN HILL with If I Ruled the World

NAS FEAT. LAURYN HILL

If I Ruled the World
09:09
cover of PAKITO with Living On Video

PAKITO

Living On Video
09:05
cover of MARIAH CAREY with Hero

MARIAH CAREY

Hero
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.