Derde fase wijk Moerkensheide geweigerd

Johan Van Bever
1 november 2020 - 8:59
Derde fase wijk Moerkensheide geweigerd

Het college van burgemeester en schepenen van De Pinte heeft de verkavelingsaanvraag voor de derde fase van de wijk Moerkensheide geweigerd.

De aanvraag betrof het verkavelen van gronden in vijftien loten met wegenis. Hiervan waren veertien loten bestemd voor het oprichten van eengezinswoningen en een lot langs de Pintestraat voor een meergezinswoning bestaande uit acht appartementen.

Tijdens het openbaar onderzoek waren er heel wat bezwaren van omwonenden. De ontsluiting van de verkaveling over de fietsverbinding naar het Sportpark is problematisch, zeker rekening houdend met de nu al grote parkeer- en verkeersdruk in de omgeving zegt het schepencollege. Voorts acht de gemeente de woondichtheid te hoog. Bovendien werd de openbare ruimte in het ingediende plan te minimalistisch ingevuld. De openbare wegenis, het groen en de parkeergelegenheid moeten ruimer worden opgevat. Het lokaal bestuur wil ook per woongelegenheid minimum twee parkeerplaatsen gerealiseerd zien.

Dat er een verdere verkaveling van de Moerkesheide komt, is echter niet tegen te houden. De bewuste zone ligt in woongebied. Over de manier waarop de inrichting en de wegenis dienen te gebeuren wil de gemeente De Pinte wel een inbreng hebben.

Laatst gespeeld op Accent

15:21
cover of WHITNEY HOUSTON with All The Man That I Need

WHITNEY HOUSTON

All The Man That I Need
15:16
cover of RASMUS with In The Shadows

RASMUS

In The Shadows
15:13
cover of DAVINA MICHELLE with 17

DAVINA MICHELLE

17
15:09
cover of KYM MAZELLE & JOCELYN BROWN with No More Tears (Enough Is Enough)

KYM MAZELLE & JOCELYN BROWN

No More Tears (Enough Is Enough)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.