Destelbergen onderzoekt invloed wijkcirculatieplan Gentbrugge

Johan Van Bever
14 februari 2023 - 23:29
Destelbergen onderzoekt invloed wijkcirculatieplan Gentbrugge

Naar aanleiding van de geplande invoering van het wijkcirculatieplan Gentbrugge op het grondgebied Gent, voert het lokaal bestuur Destelbergen verkeerstellingen uit om de verkeerssituatie vóór en na de invoering van de circulatiewijzigingen en de ‘verkeersfilter’ ter hoogte van Gentbruggebrug goed in kaart te brengen.

Het lokaal bestuur Destelbergen vermoedt immers al langer dat de effecten van dit wijkcirculatieplan niet beperkt zullen blijven tot het Gentse grondgebied, maar ook voelbaar zullen zijn op het grondgebied Destelbergen. Daarom besliste het lokaal bestuur eerder al om voorbereidende verkeersonderzoeken uit te voeren.

De voorbije weken werden door middel van meettoestellen reeds in verschillende straten van Destelbergen automatische verkeerstellingen uitgevoerd. Deze onderzoeken worden zo lang mogelijk herhaald met als doel voldoende representatieve verkeersdata te verzamelen om nadien een goed onderbouwde evaluatie te maken.

De automatische verkeerstellers registreren enkel het voorbijrijdende verkeer en bieden geen inzicht in wijzigende verkeersstromen ter hoogte van kruispunten. Daarom besliste het lokaal bestuur om twee cruciale kruispunten, zowel tijdens de ochtend- als de avondspits, gedurende een uur manueel te tellen. Het gaat over de kruispunten Galgenberglaan-Dendermondesteenweg, alsook het kruispunt Reinaertweg-Dendermondesteenweg.

Het is de bedoeling dat deze onderzoeken worden herhaald wanneer de Stad Gent het wijkcirculatieplan heeft doorgevoerd. Dit heeft een dubbel doel: enerzijds om objectief de verkeerseffecten in beeld te brengen om eventueel zelf verkeersmaatregelen te nemen en anderzijds om ongewenste neveneffecten op het grondgebied van Destelbergen tegen te gaan.

Laatst gespeeld op Accent

16:41
cover of MICHAEL BOLTON with How Am I Supposed To Live Without You

MICHAEL BOLTON

How Am I Supposed To Live Without You
16:38
cover of FRANCISCO with Alleen

FRANCISCO

Alleen
16:33
cover of CAMILA CABELLO, DABABY with My Oh My

CAMILA CABELLO, DABABY

My Oh My
16:30
cover of FREEMASONS, AMANDA WILSON with Watchin

FREEMASONS, AMANDA WILSON

Watchin'
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.