Destelbergen onderzoekt invloed wijkcirculatieplan Gentbrugge

Johan Van Bever
14 februari 2023 - 23:29
Destelbergen onderzoekt invloed wijkcirculatieplan Gentbrugge

Naar aanleiding van de geplande invoering van het wijkcirculatieplan Gentbrugge op het grondgebied Gent, voert het lokaal bestuur Destelbergen verkeerstellingen uit om de verkeerssituatie vóór en na de invoering van de circulatiewijzigingen en de ‘verkeersfilter’ ter hoogte van Gentbruggebrug goed in kaart te brengen.

Het lokaal bestuur Destelbergen vermoedt immers al langer dat de effecten van dit wijkcirculatieplan niet beperkt zullen blijven tot het Gentse grondgebied, maar ook voelbaar zullen zijn op het grondgebied Destelbergen. Daarom besliste het lokaal bestuur eerder al om voorbereidende verkeersonderzoeken uit te voeren.

De voorbije weken werden door middel van meettoestellen reeds in verschillende straten van Destelbergen automatische verkeerstellingen uitgevoerd. Deze onderzoeken worden zo lang mogelijk herhaald met als doel voldoende representatieve verkeersdata te verzamelen om nadien een goed onderbouwde evaluatie te maken.

De automatische verkeerstellers registreren enkel het voorbijrijdende verkeer en bieden geen inzicht in wijzigende verkeersstromen ter hoogte van kruispunten. Daarom besliste het lokaal bestuur om twee cruciale kruispunten, zowel tijdens de ochtend- als de avondspits, gedurende een uur manueel te tellen. Het gaat over de kruispunten Galgenberglaan-Dendermondesteenweg, alsook het kruispunt Reinaertweg-Dendermondesteenweg.

Het is de bedoeling dat deze onderzoeken worden herhaald wanneer de Stad Gent het wijkcirculatieplan heeft doorgevoerd. Dit heeft een dubbel doel: enerzijds om objectief de verkeerseffecten in beeld te brengen om eventueel zelf verkeersmaatregelen te nemen en anderzijds om ongewenste neveneffecten op het grondgebied van Destelbergen tegen te gaan.

Laatst gespeeld op Accent

05:23
cover of SUZAN & FREEK with Weg Van Jou

SUZAN & FREEK

Weg Van Jou
05:19
cover of SIMPLY RED with Fairground

SIMPLY RED

Fairground
05:16
cover of SWITCH DISCO with VACANCY

SWITCH DISCO

VACANCY
05:13
cover of LIZZO with Special (feat. SZA)

LIZZO

Special (feat. SZA)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.