Destelbergen overweegt stappen tegen wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge

Johan Van Bever
15 januari 2024 - 23:50
Destelbergen overweegt stappen tegen wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge

Op 12 februari wordt het wijkmobiliteitsplan Dampoort-Oud-Gentbrugge ingevoerd. Destelbergen blijft bezorgd over de effecten op de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van de buurgemeente. Het lokaal bestuur overweegt juridische stappen of aangepaste verkeersmaatregelen op het eigen grondgebied.

Volgens het plan dat werd goedgekeurd door de gemeenteraad van november 2021 komt er o.a. een verkeersfilter aan Gentbruggebrug en eenrichtingsverkeer in de Nijverheidskaai en Paul De Ryckestraat, beiden op de grens met Destelbergen.

De Dampoort en Oud-Gentbrugge liggen vlak naast Destelbergen. Het wijkmobiliteitsplan heeft dan ook gevolgen voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid in zowel de Gentse wijken als de aangrenzende wijken in Destelbergen.

Al sinds 2021 heeft het lokaal bestuur Destelbergen – herhaaldelijk en met aandrang – aan het stadsbestuur Gent gevraagd om aandacht te hebben voor de effecten van het wijkmobiliteitsplan Dampoort-Oud-Gentbrugge over de gemeentegrenzen heen.

Destelbergen heeft geen probleem met het verbeteren van de leefbaarheid in Gentbrugge, maar vindt dat dit niet ten koste mag gaan van de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van haar eigen gemeente.

Komt er geen inhoudelijke dialoog om samen te zoeken naar oplossingen voor de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van(uit) Destelbergen, dan overweegt het lokaal bestuur juridische stappen en/of aangepaste verkeersmaatregelen op eigen grondgebied.

Laatst gespeeld op Accent

06:29
cover of OMAH LAY with Holy Ghost

OMAH LAY

Holy Ghost
06:26
cover of AFROJACK , R3HAB  & AU; RA with Worlds On Fire

AFROJACK , R3HAB & AU; RA

Worlds On Fire
06:23
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
06:20
cover of RUDIMENTAL with Dancing is Healing

RUDIMENTAL

Dancing is Healing
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.