Digipunt van start in de bib van Wetteren

Johan Van Bever
28 februari 2023 - 0:23
Digipunt van start in de bib van Wetteren


Sinds 27 februari kan je elke maandag met al je digitale vragen terecht bij Digipunt in de bibliotheek van Wetteren. De digicoach van Ligo, Centrum voor Basiseducatie Leerpunt Waas & Dender, is aanwezig om je te helpen. Zo zorgt Lokaal Bestuur Wetteren ervoor dat al zijn inwoners meekunnen met de digitale evolutie.

In Digipunt kan men terecht met vragen over het gebruik van je smartphone, computer, mailbox, sociale media … Technische of commerciële vragen – zoals problemen met je digitale toestellen of welke computer je zou aankopen – worden er niet behandeld.

“We zijn heel tevreden dat we in de bibliotheek een Digipunt kunnen aanbieden aan onze inwoners om de digitale kloof te verkleinen”, zegt Robbe De Wilde, schepen van bibliotheek en ICT. “De bibliotheek is de ideale plaats aangezien er al heel wat lezingen, workshops en cursussen rond digitale vaardigheden worden aangeboden. Daarnaast biedt de bibliotheek zijn bezoekers het gebruik van internetcomputer en WIFI gratis aan. Dit aanbod breiden we nu uit met een Digipunt waar bezoekers persoonlijke ondersteuning krijgen bij concrete digitale vragen.”

Sinds maandag 27 februari ben je elke maandag tussen 15 en 18 uur welkom in het Digipunt in de hoofdbibliotheek (Markt 27, Wetteren). Een afspraak maken is niet nodig. Breng je eigen smartphone, tablet of laptop mee. Zo kan de digicoach meteen met jouw vraag aan de slag. Tijdens schoolvakanties en op feestdagen is er geen Digipunt.

Volgens cijfers van de Vlaamse overheid uit 2021 mist 46% van de bevolking van 16 tot 74 jaar de nodige digitale basisvaardigheden. Met steun van de Vlaamse overheid starten heel wat steden en gemeenten een Digipunt op om de digitale kloof te verkleinen.

Voor het Digipunt werkt Lokaal Bestuur Wetteren samen met Ligo, Centrum voor Basiseducatie Leerpunt Waas & Dender.

Laatst gespeeld op Accent

02:10
cover of Georgia Ku with A Little More Lost

Georgia Ku

A Little More Lost
02:06
cover of BEYONCÉ, SHAKIRA with Beautiful Liar

BEYONCÉ, SHAKIRA

Beautiful Liar
02:03
cover of REGI FT MAXINE with Horen, zien en zwijgen

REGI FT MAXINE

Horen, zien en zwijgen
02:01
cover of FOREST BLAKK with Long Story Short

FOREST BLAKK

Long Story Short
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.