Dikke truiendag

Johan Van Bever
11 februari 2020 - 13:11
Dikke truiendag

Op dinsdag 11 februari is het in Vlaanderen al voor de 16de keer ‘Dikke Truiendag’. Dat is een jaarlijkse symbolische actie om het klimaatprobleem onder de aandacht te brengen. De actie dient ook om iedereen aan te sporen mee te werken aan een beter en leefbaar klimaat.  Dit jaar was het thema ‘Meer biodiversiteit helpt het klimaat’.

Naar aanleiding van deze Dikke Truiendag heeft de gemeente Laarne dinsdag enkele acties gevoerd. Elk personeelslid van de gemeente Laarne ontving een sticker met het logo van de campagne. Die kon zichtbaar op de kledij aangebracht worden. In alle gemeentelijke gebouwen werd de verwarming een graadje lager gezet. Bezoekers van het gemeentehuis en sociaal huis kregen een mezenbol. Er werden ook pakketten met mezenbollen bezorgd aan de Laarnse en Kalkense scholen.

Het onthaal van het gemeentehuis werd aangekleed met luchtzuiverende planten. Alle personeelsleden werden uitgenodigd om op de middag te starten met een trage wegenwandeling, om de biodiversiteit extra in de kijker te zetten. Trage wegen zijn immers een zegen voor de biodiversiteit. Planten en dieren gebruiken ze om zich te verplaatsen tussen grotere natuurlijke gebieden. De wandeling van zowat 3 km eindigde aan de bibliotheek in de Keistraat waar een tas soep stond te wachten.

Laatst gespeeld op Accent

18:02
cover of ALL SAINTS with I Know Where It

ALL SAINTS

I Know Where It's At
17:58
cover of SASHA with If You Believe

SASHA

If You Believe
17:54
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
17:51
cover of CHAINSMOKERS with #selfie

CHAINSMOKERS

#selfie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.