Dikke truiendag

11 februari 2020 - 13:11 | auteur: Johan Van Bever

Op dinsdag 11 februari is het in Vlaanderen al voor de 16de keer ‘Dikke Truiendag’. Dat is een jaarlijkse symbolische actie om het klimaatprobleem onder de aandacht te brengen. De actie dient ook om iedereen aan te sporen mee te werken aan een beter en leefbaar klimaat.  Dit jaar was het thema ‘Meer biodiversiteit helpt het klimaat’.

Naar aanleiding van deze Dikke Truiendag heeft de gemeente Laarne dinsdag enkele acties gevoerd. Elk personeelslid van de gemeente Laarne ontving een sticker met het logo van de campagne. Die kon zichtbaar op de kledij aangebracht worden. In alle gemeentelijke gebouwen werd de verwarming een graadje lager gezet. Bezoekers van het gemeentehuis en sociaal huis kregen een mezenbol. Er werden ook pakketten met mezenbollen bezorgd aan de Laarnse en Kalkense scholen.

Het onthaal van het gemeentehuis werd aangekleed met luchtzuiverende planten. Alle personeelsleden werden uitgenodigd om op de middag te starten met een trage wegenwandeling, om de biodiversiteit extra in de kijker te zetten. Trage wegen zijn immers een zegen voor de biodiversiteit. Planten en dieren gebruiken ze om zich te verplaatsen tussen grotere natuurlijke gebieden. De wandeling van zowat 3 km eindigde aan de bibliotheek in de Keistraat waar een tas soep stond te wachten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JAMES HYPE, MIGGY DELA ROSA

Ferrari
20:19

NIELS DESTADSBADER

Nooit Alleen
20:16

OLIVIA & PAUL SINHA

Elektriciteit
20:12

STROMAE

Papaoutai
20:09

CLOUSEAU

Vage Herinnering
Bekijk meer platen