Dj Caps over tunen: “Nee wij zijn geen Johnny’s die aan 200 per uur rijden met boenke boenke-muziek”

Fabian Tack
16 oktober 2017 - 12:23
Dj Caps over tunen: “Nee wij zijn geen Johnny’s die aan 200 per uur rijden met boenke boenke-muziek”

Afgelopen zaterdag was een vaste stem van Radio Accent te gast. Pascal Julis alias dj Caps kwam een bezoekje brengen en hij had het vooral over zijn andere hobby: tunen. “Mijn auto heet bitch.” 

Elke zaterdag kan je hem live op Radio Accent horen van 20u tot 21u.  Op 11 november verandert ons uitzendschema en verhuist Dj Caps naar woensdagavond. Voor diegenen die hem nog niet zo goed kennen.  “Ik draai house, dance, trance en techno. Dat zijn zo’n 125 en 138 beats per minuut.”

En Pascal heeft ook een liefde voor tunen. ” Onze auto heet bitch, we hebben haar al geüpdatet van 1.0 naar 4.0. In de tunewereld zeggen we dat de auto plat op de buik ligt. Het wordt dus binnenkort opletten bij vluchtheuvels. We doen ook mee aan meetings, al is het vooral mijn vrouw die met prijzen bezig is. We hebben er al een paar binnengehaald en mijn vrouw heeft ook haar eerste beker binnengehaald, ze is goed bezig.”

Bestickeren

Wie denkt dat tunen iets is van de jaren 2000, is fout. “Tuning is al bezig van de jaren ’70 en kende bij ons een hoogtepunt in de jaren 2000. Maar tunen is ook een breed begrip zelfs de wagen bestickeren is tunen. Nu wordt het wel makkelijker om te tunen. Alles is verkrijgbaar op het internet en dat is echt wel een groot voordeel.”

Boenke boenke-muziek

Al zijn er nog veel vooroordelen over houders van getunede wagens. “Mensen denken meteen dat we Johnny’s of Wesley’s zijn omdat we met verlaagde wagens rijden. Dan zeggen ze:”Zie ze daar rijden met hun lagen bak en boenke boenke-muziek, ze tsjezen aan 200 per uur.”Maar niets is minder waar, doordat onze wagens verlaagd zijn, rijden we zelfs trager en dus veiliger. Iemand die tunet, wil geen schade hebben aan de auto en als je bij een club zit, dan ga je in konvooi rijden. Iedereen houdt zich aan de snelheid.” Die vooroordelen vertalen zich ook aan een heel strenge wetgeving in België. “De overheid zou beter een voorbeeld nemen aan Nederland en Engeland.”

Herbeluister het interview met Pascal hieronder:

Interview: Joery Vergeylen

 

 

Laatst gespeeld op Accent

00:28
cover of VICTOR RUIZ with Beirut

VICTOR RUIZ

Beirut
00:22
cover of ALBERTO RUIZ X TOTI PEREIRA with Radars

ALBERTO RUIZ X TOTI PEREIRA

Radars
00:18
cover of BT with Mercury & Solace (helsloot Rmx)

BT

Mercury & Solace (helsloot Rmx)
00:15
cover of FIOCCO with Afflito

FIOCCO

Afflito
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.