Dj-contest ‘Lokale Helden’ in Lemon Bar: “We doen niets liever dan jong Wetters talent een forum te bieden”

20 april 2017 - 9:05 | auteur: Fabian Tack

Niet alleen de bibliotheek en CC Nova waren attent voor de ‘Lokale Helden’ in Wetteren. Ook Lemon Bar sprong op de kar. De bar aan het station profileert zich meer en meer als voortrekker van jong Wetters talent.  Jef De Kestelier en Jasper Goeman kwamen een woordje uitleg geven tijdens De Kwetteraars. ” We houden een dj-contest waar de juiste plaat op het juiste moment enorm belangrijk is.”

Lokale Helden wordt georganiseerd door Poppunt en dat was Lemon Bar niet ontgaan.  “We organiseren op vrijdag 28 april een dj-contest. Elke dj kon deelnemen door een mixtape door te sturen maar we waren wel op zoek naar indie pop/rock. Niet de simpelste genres maar we hebben wel drie dj’s gevonden waaronder ook LeBass. Zij zullen elk 1,5uur draaien.”

De keuze voor die genres was nochtans wel evident. “We wilden eens een ander soort dj bereiken. House en electro wordt tegenwoordig veel gedraaid.  Bij ons gaat het er vooral om om de juiste platen op het juiste moment te draaien. Er is een jury voorzien om de winnaar aan te duiden. Er zijn vaste categorieën zoals sfeer, overgang etc en diegene met het hoogst aantal punten ontvangt een mooie geldprijs van 100 euro.”

Jasper en Jef op bezoek in de studio. © Joery Vergeylen

De Lemon Bar maakt er stilaan haar handelsmerk van om evenementen te organiseren. “Elk evenement trekt wel volk. Het geeft dan altijd een andere sfeer dan op een gewone avond en dat is het leuke eraan. Op 23 april bijvoorbeeld houden we een Cabaret Cocktail met Nele Bauwens.  Voor 10 euro kan je naar de show komen kijken en je krijgt een gratis cocktail.” Naast comedy is vooral muziek de aantrekkingskracht van Lemon Bar. “We hebben niets liever dan dat jonge, Wetterse groepen uit de omstreken vragen om bij ons op te treden, zo leren wij ook veel nieuwe dingen kennen. Op die manier kunnen we hen een forum bieden. Maar we doen ook nog andere dingen met muziek. Zo is er morgen (21 april) onze eerste karaokeavond in Lemon Bar. Iedereen welkom!”

Sinds kort is Lemon Bar ook open op woensdag. “Het is de bedoeling om steeds acties te houden. We hebben al eens een Beerpongcontest gehouden en in de toekomst kan het zijn dat we een keertje onze cocktails voor 5 euro zullen aanbieden.”

Herbeluister hieronder het interview:

Meer info over de dj-contest en Lemon Bar.

Interview: Joery Vergeylen, tekst: Shana Van de Velde, foto: Lemon Bar

 

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BENSON BOONE

In The Stars
01:53

TATE MCRAE

You Broke Me First (Gryffin Remix)
01:50

ED SHEERAN

2step (Star.One Remix)
01:47

DAAN

Icon
01:44

HARRY STYLES

Golden
Bekijk meer platen