DJ Leroy heeft een nieuwe plaat: “ik ben eindelijk bevallen”

Fabian Tack
12 december 2017 - 15:13
DJ Leroy heeft een nieuwe plaat: “ik ben eindelijk bevallen”

DJ Leroy heeft een druk leven. Bijna elke avond een feestje in de Overpoort, maar toch vindt hij nog tijd om een nieuwe plaat in elkaar te boksen. En ook nu heeft hij heugelijk nieuws: “vorige zondag (03/12/2017) is mijn vierde plaat gereleased, ik ben eindelijk bevallen.”

Een nieuwe plaat

Samen met zijn coproducer Vincent Decraene heeft DJ Leroy een nieuwe plaat de wereld ingestuurd. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. “Meestal vertrekken we van een bepaalde melodie.  Wat ik doe: ik heb veel sets, ik maak een basisidee en dat werk ik zo goed mogelijk af. En Vincent takes it to the next level. Hij gaat elk spoortje afmixen tot in detail, en zo komen we tot een leuke, frisse plaat. Deze keer zijn we vertrokken van een klassieker,’Take my love’ van Good Shape. Maar we hebben maar 1 ding gehouden van het origineel, de zin ‘take my love’. En daarna zijn we volledig opnieuw begonnen aan de plaat. We hebben er een hedendaagse versie van gemaakt, een deep house versie.” De plaat was reeds 20 jaar oud, gekend bij iedereen. “Maar nu is het tijd voor mijn versie.”

Druk bezet

DJ Leroy is echter niet enkel een producer van zijn eigen platen, tijdens het dagelijkse leven begeleidt hij uitgelaten mensen op hun feestjes in de Gentse Overpoort. “Op maandag ben ik resident in Delta, op dinsdag draai ik in de π-nuts, woensdag is een rustdagje, om de 2 weken sta ik op donderdag in Elixir en in de weekends in Pièce Unique, Adriaan Brouwer en natuurlijk de 5 voor 12.-nuts, woensdag is een rustdagje, om de 2 weken sta ik op donderdag in Elixir en in de weekends in Pièce Unique, Adriaan Brouwer en natuurlijk de 5 voor 12.” De leukste avonden om sfeer aan te geven, zijn de clubavonden in Delta, en de uitgaansavond in de Overpoort. “Op donderdag gaat iedereen feesten he. Dat is ongelooflijk, iedereen staat te dansen en te springen, te feesten, te doen…”

Toekomstmuziek

Ook in de toekomst wil Leroy niet op zijn lauweren gaan rusten. “Ik heb nog steeds vele nieuwe ideeën, maar ik verhuis in januari, dus vrees ik dat ik even wat weinig tijd heb om nieuwe platen af te werken. Er komen sowieso dingen aan, maar het zal voor volgend jaar zijn.”

Hoogmis

Ook onder de Q-musicluisteraars is DJ Leroy geen onbekende meer. Al een aantal keren is een plaat van hem verkozen tot mash-up van de week. “En dan natuurlijk is er op zaterdag de hoogmis van de week voor mij: Regi in de mix. Als Regi dan iets speelt van mij, loop ik heel het weekend blij als een klein kind in een speelgoedwinkel.”

Het volledige interview is hier opnieuw te beluisteren.

Laatst gespeeld op Accent

11:46
cover of MILK INC., SILVY with I Don

MILK INC., SILVY

I Don't Care
11:40
cover of PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD with What Have I Done To Deserve This?

PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD

What Have I Done To Deserve This?
11:36
cover of GOLDBAND with You & Me

GOLDBAND

You & Me
11:33
cover of SHANE-D with Don

SHANE-D

Don't Let Me Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.