Dj Leroy lanceert ‘Party All Night’ bij Superwave Records, label van Dj Wout

4 november 2016 - 19:36 | auteur: Fabian Tack

Dj Leroy. Een naam die je als trouwe Babs-luisteraar zeker en vast bekend voorkomt. Leroy Bauters knalt namelijk elke zaterdag uit de Babs Radio-speakers. En onlangs lanceerde hij zijn nieuwe plaat ‘Party All Night’ bij het label van Dj Wout, Superwave Records. Speciaal uit Zingem zakte Dj Leroy samen met zijn vriendin af naar onze studio. ‘Het leven van een Dj is niet vrij van gevaar.’

Laatstejaarsstudent communicatiemanagement, net 23 jaar en wel al gedraaid in de Carr√©, Riva, Versuz en resident in de Elixir. Nog maar weinig feesttempels zijn onbekend terrein voor de Oost-Vlaming. Onlangs kwam een andere droom uit. ‘Ik had al een single maar twee maanden geleden is mijn plaat ‘Party All Night’ bij het label van Dj Wout verschenen.’ En het gaat hard voor Dj Leroy: ‘ Ik ben al gebeld door Q music en binnenkort en mag ik langsgaan in de uitzending.’ Ook Regi blijkt een grote fan te zijn. ‘Deze zomer heeft hij een mix van mij gedraaid en toen we zelf eens gingen gaan kijken, draaide hij die mix ook. Een zalig gevoel om mensen uit de bol te zien gaan op mijn muziek.’

14825801_10210964967979706_1560903235_n

Dj Leroy en zijn vriendin, Kato op bezoek in de studio. © Shana Van de Velde

Maar de combinatie met school is niet altijd evident. ‘Gelukkig heb ik op de Arteveldehogeschool een studentondernemersstatuut gekregen waardoor ik enkel in de namiddag naar school moet. Anders was de combinatie bijna onmogelijk geweest.’

Zeggen dat een Dj altijd veilig op een troon staat is veel gezegd. ‘Het Dj-live is zeker niet vrij van gevaar, onlangs stond ik te springen tijdens een feestje en ik kwam verkeerd terecht. Ik ben blijven doorgaan en de volgende dag zijn we naar de dokter gegaan, mijn teen was gebroken.’

En de toekomst? ‘Die zit nog boordevol plannen!’

Herbeluister het interview hieronder.

Wie Dj Leroy live aan het werk wil zien, kan hem volgen op de facebookpagina en of zijn muziek beluisteren op mixcloud.

Tekst, interview: Shana Van de Velde, foto: Dj Leroy

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MILOW

How Love Works
19:10

DOUBLE VISION

Knockin
19:07

BRUNO MARS, ANDERSON .PAAK, SILK SONIC

Smokin Out The Window
19:04

ERIK GOOSSENS

Ooit Genoeg
19:01

KUNGS Never Going Home
Bekijk meer platen