Doorlichting alle gemeentelijke diensten in Oosterzele

Johan Van Bever
26 april 2023 - 9:45
Doorlichting alle gemeentelijke diensten in Oosterzele

Er komt een volledige doorlichting van alle gemeentelijke diensten in Oosterzele. Op de gemeente- en OCMW-raad kwam het dossier van de Oosterzeelse kinderopvang opnieuw ter sprake. Bij aanvang van de bespreking van dit dossier heeft de algemeen directeur van de gemeente gepleit om – naast een audit over de werking van het OCMW – ook een externe audit van het volledig bestuur te organiseren.

De bespreking van het dossier kwam er niet zomaar. Na het zware incident bij Kinderopvang Olio in Balegem begin februari, kreeg het bestuur niet alleen een eerste aanmaning van het Agentschap Opgroeien op 1 maart en een aanmaningsgesprek op 29 maart, maar nu ook een tweede aanmaning van het Agentschap Opgroeien op 7 april.

De algemeen directeur haalde aan dat de recente bevindingen door de zorginspectie, alsook de conclusie van het Agentschap Opgroeien niet goed zijn voor het imago van de gemeente. Ze verminderen het vertrouwen van de burger. En dit ondanks het feit dat er veel zaken ook goed verlopen, zowel in het OCMW en het gemeentebestuur.

Daarom vroeg hij om de opdracht om de werking van het OCMW door te lichten niet te beperken tot het OCMW, maar uit te breiden naar alle gemeentelijke diensten en dit via een globale aanpak.

Laatst gespeeld op Accent

12:15
cover of CYNDI LAUPER with Hey Now (Girls Just Want to Have Fun)

CYNDI LAUPER

Hey Now (Girls Just Want to Have Fun)
12:12
cover of AFROJACK & THERESA REX with Let Me Go

AFROJACK & THERESA REX

Let Me Go
12:10
cover of REGARD & ELLA HENDERSON with No Sleep

REGARD & ELLA HENDERSON

No Sleep
12:04
cover of U96 with Club Bizarre

U96

Club Bizarre
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.