Dorpskernvernieuwing Bottelare

Johan Van Bever
5 juli 2023 - 9:51
Dorpskernvernieuwing Bottelare

Als alles goed loopt, starten in het najaar van 2023 de eerste fase van de herinrichtingswerken in Bottelare. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Het versmalde deel van de Koniging Astridlaan is als eerste aan de beurt. “De bijzondere aandacht voor veiligheid en ruimte voor ontmoeting blijven de rode draad,” vertelt schepen van Openbare werken Pascal Rousseaux.

Vorige zomer keurde de gemeenteraad het masterplan voor de dorpskernvernieuwing van Bottelare goed. In 2022 werd al een nieuw mobiliteitsplan ingevoerd en binnenkort gaan ook de eerste fase van de werken van start. Zo zet lokaal bestuur Merelbeke in op een verkeersleefbare dorpskern. Het vernieuwde dorpsplein en de make-over van de schoolomgeving volgen respectievelijk in 2024 en 2025.

Bij de herinrichting van de dorpskern wordt de Astridlaan tussen de Vennestraat en het Koning Albert I-plein als eerste aangepakt. “Hier gaan alle kabels en nutsleidingen onder de grond. Zo is er voldoende plaats voor voetpaden van minstens een meter breed aan beide straatkanten,” licht schepen van Openbare werken Pascal Rousseaux de werken toe. “Vervolgens wordt de straat ingericht als fietsstraat en wordt de rijweg versmald. Het tweerichtingsverkeer blijft behouden.”

Laatst gespeeld op Accent

12:40
cover of Wh0 with Rock The Party

Wh0

Rock The Party
12:36
cover of BOB SINCLAR, SHABBA RANKS with Love You No More

BOB SINCLAR, SHABBA RANKS

Love You No More
12:34
cover of T-SPOON & GREGOIR CRUZ with Parachute

T-SPOON & GREGOIR CRUZ

Parachute
12:30
cover of MADCON with Beggin

MADCON

Beggin
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.