Drongenplein valt in de prijzen

1 juni 2021 - 14:46 | auteur: Johan Van Bever

Met het Drongenplein wint Gent de publieksprijs Publieke Ruimte. het plein is ontworpen samen met de bewoners.

Gent was met twee genomineerde projecten, Drongenplein en Reep, goed vertegenwoordigd op het Congres Publieke Ruimte. Drongenplein heeft bovendien de publieksprijs binnengehaald. Een mooie erkenning voor een project met de Drongenaars dat tot een kwalitatieve en gedurfde heraanleg heeft geleid.

Het dorpsplein van Drongen was vroeger een ongezellig plein met parkeerplaatsen. Het plein was niet uitnodigend, de monumenten kwamen niet tot hun recht en het was volledig afgeschermd van de Leie door een dichte bomenrij. Sinds de heraanleg in het najaar van 2018, een gezamenlijk project van de Stad Gent en Farys, is het een gezellig plein waar geschiedenis en toekomst elkaar ontmoeten.

De abdij, de parochiekerk en het oorlogsmonument zijn herinneringen uit het verleden. Ze staan naast de nieuw ontworpen ruimte die voor ontspanning, groen en beleving zorgt. Ook de mobiliteit rond het plein werd herbekeken en de omgeving van het plein tot aan de rivier kreeg een nieuwe functie als aangename ontmoetingsplaats aan de oevers van de Leie.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FISHER

Yeah The Girls
06:51

DR. ALBAN

Let The Beat Go On
06:47

PURPLE DISCO MACHINE, EYELAR

Dopamine
06:44

GAYLE

fmk (with Blackbear)
06:40

BRUNO MARS, ANDERSON .PAAK, SILK SONIC

Leave The Door Open
Bekijk meer platen