Droog speelterrein dank zij schelpenbuffer

Gepost door Johan Van Bever op 19 oktober 2020 - 13:21

Volgende zomer zullen de kinderen van de Roosbroekwijk in Wetteren kunnen spelen in een avontuurlijke speeltuin, dank zij een schelpenbuffer. Dat is het eerste dat in ons land wordt aangelegd.

Na elke forse regenbui staat het huidige speelplein aan de Olmenlaan blank. Het water afvoeren naar de wijk is niet mogelijk want dan veroorzaakt men daar wateroverlast. Aquafin bleef verder zoeken naar een oplossing en komt nu voor de dag met een natuurlijke oplossing voor zowel de wateroverlast als voor de droge periodes. Er komt een ondergronds bekken met schelpen dat het water buffert en meteen ook zuivert. Het is een proefproject dat Aquafin zelf zal bekostigen. In de komende lente komen er dan bomen en de langverwachte speeltuin, met speelwater. Er komen ook twee handpompen zodat het gezuiverde water kan dienen voor de volkstuintjes of voor de tuintjes van de buurtbewoners.

Er bestaan al drie gelijkaardige schelpenbuffers in Nederland, met gunstig resultaat. De werken zullen in de week van 9 november starten. Binnen de twee weken zijn die klaar.

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

GORILLAZ FEAT. TAME IMPALA AND BOOTIE BROWN

New Gold (DOM DOLLA REMIX)
22:47

ALOK

The Club Is Jumpin'
22:45

CAT BURNS

People Pleaser
22:41

GROOVEZONE

Eisbaer
22:38

DUA LIPA, DABABY

Levitating
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.