Droogte erkend als ramp

Gepost door Johan Van Bever op 7 juli 2021 - 11:29

De ernstige droogte tussen 15 maart en 15 september 2020 werd door de Vlaamse Regering op 2 juli 2021 als ramp erkend. Dat betekent dat er een tegemoetkoming mogelijk is voor wie schade geleden heeft als gevolg van de droogte, zoals landbouwers die teeltschade geleden hebben.

Het rampgebied is afgebakend en betreft 261 Vlaamse steden en gemeenten.

De tegemoetkoming is mogelijk voor landbouwers die 25% van hun totale teeltareaal verzekerd hebben met een brede weersverzekering. Na publicatie van het erkenningsbesluit in het Belgisch Staatsblad kunnen de getroffen boeren gedurende 3 maanden hun aanvragen voor een tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.

Als de landbouwer minstens 25 % maar minder dan 50 % van zijn totale teeltareaal verzekerd heeft, bedraagt het vergoedingspercentage voor de schade aan niet-verzekerde teelten maximaal 40 %. Als de landbouwer minstens 50 % van zijn totale teeltareaal verzekerd heeft, bedraagt het vergoedingspercentage voor de schade aan niet-verzekerde teelten maximaal 80 %. 

Meer info: https://www.vlaanderen.be/schadevergoeding-vlaams-rampenfonds-aanvragen/overgangsperiode-schade-aan-teelten-en-niet-binnengehaalde-oogsten

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MIMI WEBB

Good Whithout
04:42

AIRWOLF PARADISE

Don't Hurt Me Baby (Adelphi Music Factory Remix)
04:36

ALLE FARBEN, KEANU SILVA

Music Sounds Better with You
04:34

CRAIG DAVID & GALANTIS

DNA
04:31

KYGO, ZARA LARSSON & TYGA

Like It Is
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.