Luister Live

Droogte erkend als ramp

7 juli 2021 - 11:29

De ernstige droogte tussen 15 maart en 15 september 2020 werd door de Vlaamse Regering op 2 juli 2021 als ramp erkend. Dat betekent dat er een tegemoetkoming mogelijk is voor wie schade geleden heeft als gevolg van de droogte, zoals landbouwers die teeltschade geleden hebben.

Het rampgebied is afgebakend en betreft 261 Vlaamse steden en gemeenten.

De tegemoetkoming is mogelijk voor landbouwers die 25% van hun totale teeltareaal verzekerd hebben met een brede weersverzekering. Na publicatie van het erkenningsbesluit in het Belgisch Staatsblad kunnen de getroffen boeren gedurende 3 maanden hun aanvragen voor een tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.

Als de landbouwer minstens 25 % maar minder dan 50 % van zijn totale teeltareaal verzekerd heeft, bedraagt het vergoedingspercentage voor de schade aan niet-verzekerde teelten maximaal 40 %. Als de landbouwer minstens 50 % van zijn totale teeltareaal verzekerd heeft, bedraagt het vergoedingspercentage voor de schade aan niet-verzekerde teelten maximaal 80 %. 

Meer info: https://www.vlaanderen.be/schadevergoeding-vlaams-rampenfonds-aanvragen/overgangsperiode-schade-aan-teelten-en-niet-binnengehaalde-oogsten

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bananarama

Shy Boy
21:25

Belinda Carlisle

Circle In The Sand
21:21

Frida

I Know There's Something Going On
21:18

Lene Lovich

Lucky Number
21:14

Bruce Springsteen

Glory Days