Droogte erkend als ramp

7 juli 2021 - 11:29 | auteur: Johan Van Bever

De ernstige droogte tussen 15 maart en 15 september 2020 werd door de Vlaamse Regering op 2 juli 2021 als ramp erkend. Dat betekent dat er een tegemoetkoming mogelijk is voor wie schade geleden heeft als gevolg van de droogte, zoals landbouwers die teeltschade geleden hebben.

Het rampgebied is afgebakend en betreft 261 Vlaamse steden en gemeenten.

De tegemoetkoming is mogelijk voor landbouwers die 25% van hun totale teeltareaal verzekerd hebben met een brede weersverzekering. Na publicatie van het erkenningsbesluit in het Belgisch Staatsblad kunnen de getroffen boeren gedurende 3 maanden hun aanvragen voor een tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.

Als de landbouwer minstens 25 % maar minder dan 50 % van zijn totale teeltareaal verzekerd heeft, bedraagt het vergoedingspercentage voor de schade aan niet-verzekerde teelten maximaal 40 %. Als de landbouwer minstens 50 % van zijn totale teeltareaal verzekerd heeft, bedraagt het vergoedingspercentage voor de schade aan niet-verzekerde teelten maximaal 80 %. 

Meer info: https://www.vlaanderen.be/schadevergoeding-vlaams-rampenfonds-aanvragen/overgangsperiode-schade-aan-teelten-en-niet-binnengehaalde-oogsten

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Natalia

I've only just begun to fight
11:51

Clouseau

Vage herinnering
11:49

Linda Ronstadt

It's so easy
11:46

POMMELIEN THIJS

Ongewoon
11:42

tiziano ferro

perdono
Bekijk meer platen