Luister Live

Drugstransport onderschept

- 14 juli 2020 - 16:17

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft een drugstransport onderschept in de Gentse haven. Zo’n 37 kg cocaïne zat verborgen in een steenkoollading. Zes verdachten zijn opgepakt, waarvan er vijf onder aanhoudingsmandaat geplaatst zijn. Bij de huiszoekingen werd voor meer dan 2,7 miljoen euro aan cash en goud in beslag genomen.

Het schip had vijf grote ruimen, gevuld met steenkool. Bij het leegmaken van één van de ruimen werd er een zwarte tas aangetroffen, met daarin ongeveer 37 kg cocaïne, die hermetisch verpakt was. De straatwaarde hiervan bedraagt zo’n 2,6 miljoen euro.

Bij de actie werd aan het schip een wagen met drie mannen onderschept die voorzien waren van het nodige materiaal om toegang te krijgen tot het schip en te zoeken in de kolenlading. Hiertoe hadden ze helmen en fluohesjes mee met de vermelding ‘North Sea Port’. Het betreffen twee Belgen van 36 en 37 jaar, en een 26-jarige Albanees.

Op bevel van de onderzoeksrechter te Gent volgden er nog bijkomende huiszoekingen, onder meer in Zele en Antwerpen. In Zele werd een vierde verdachte, een 47-jarige Belg die eigenaar is van de wagen, opgepakt. In Antwerpen waren twee Albanezen (van 26 en 30 jaar) aanwezig in het appartement. Hier werd een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kg in goudstaven gevonden, alsook nog ander waardevol materiaal.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Jason Derulo

Take you dancing
12:29

Gwen McCrae

Keep The Fire Burning
12:23

Dina Ayada

My summer
12:20

Sheila E.

A Love Bizarre
12:15

Police

Wrapped Around Your Finger