Drugstransport onderschept

Johan Van Bever
14 juli 2020 - 16:17
Drugstransport onderschept

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft een drugstransport onderschept in de Gentse haven. Zo’n 37 kg cocaïne zat verborgen in een steenkoollading. Zes verdachten zijn opgepakt, waarvan er vijf onder aanhoudingsmandaat geplaatst zijn. Bij de huiszoekingen werd voor meer dan 2,7 miljoen euro aan cash en goud in beslag genomen.

Het schip had vijf grote ruimen, gevuld met steenkool. Bij het leegmaken van één van de ruimen werd er een zwarte tas aangetroffen, met daarin ongeveer 37 kg cocaïne, die hermetisch verpakt was. De straatwaarde hiervan bedraagt zo’n 2,6 miljoen euro.

Bij de actie werd aan het schip een wagen met drie mannen onderschept die voorzien waren van het nodige materiaal om toegang te krijgen tot het schip en te zoeken in de kolenlading. Hiertoe hadden ze helmen en fluohesjes mee met de vermelding ‘North Sea Port’. Het betreffen twee Belgen van 36 en 37 jaar, en een 26-jarige Albanees.

Op bevel van de onderzoeksrechter te Gent volgden er nog bijkomende huiszoekingen, onder meer in Zele en Antwerpen. In Zele werd een vierde verdachte, een 47-jarige Belg die eigenaar is van de wagen, opgepakt. In Antwerpen waren twee Albanezen (van 26 en 30 jaar) aanwezig in het appartement. Hier werd een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kg in goudstaven gevonden, alsook nog ander waardevol materiaal.

Laatst gespeeld op Accent

16:03
cover of THE BLESSED MADONNA with Mercy (feat. Jacob Lusk)

THE BLESSED MADONNA

Mercy (feat. Jacob Lusk)
16:00
cover of CALVIN HARRIS, TOM GRENNAN with By Your Side

CALVIN HARRIS, TOM GRENNAN

By Your Side
15:54
cover of JANET JACKSON with Whoops Now

JANET JACKSON

Whoops Now
15:51
cover of TODIEFOR with in my room

TODIEFOR

in my room
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.