Drugsvangst op E17

Johan Van Bever
22 april 2021 - 12:00
Drugsvangst op E17

Op de E17 werd dinsdag 20 april rond 16 uur een grote drugsvangst gedaan.

Ter hoogte van Gentbrugge werd een controle uitgevoerd door de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen. In twee gecontroleerde voertuigen werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen.

In een voertuig met Nederlandse nummerplaat werden 500 XTC-pillen, 200 gram cannabis, 110 gram cocaïne en 1 kg mefedrone aangetroffen. Het parket werd hiervan ingelicht en beide inzittenden, twee jongemannen van respectievelijk 20 en 21 jaar met de Nederlandse nationaliteit, werden gearresteerd.

In een tweede voertuig, een wagen met Franse nummerplaat, werd 6kg bruine heroïne, 2,5 kg witte heroïne, 100 gram mefedrone en 600 gram cocaïne aangetroffen. De bestuurder was in het bezit van een vals paspoort. Na het achterhalen van de identiteit van deze 32-jarige man met Franse nationaliteit, bleek dat hij geseind stond voor soortgelijke feiten met een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar. Ook deze man werd onmiddellijk gearresteerd.

De 21-jarige bestuurder van het Nederlandse voertuig en de 32-jarige bestuurder van het Franse voertuig werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en zijn aangehouden. Vrijdag 23 april beslist de raadkamer in Gent over hun verdere aanhouding.

De 20-jarige passagier van het Nederlandse voertuig mocht na verhoor beschikken.

Laatst gespeeld op Accent

17:10
cover of SUZAN & FREEK with Goud

SUZAN & FREEK

Goud
17:07
cover of GUSTAPH with Already Know

GUSTAPH

Already Know
17:01
cover of NATALIA with Ridin

NATALIA

Ridin' By
16:55
cover of TYLA with Water

TYLA

Water
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.