E-loket politie niet voor seksuele misdrijven

Johan Van Bever
7 juli 2021 - 10:02
E-loket politie niet voor seksuele misdrijven

Seksuele intimidatie en geweld is een te delicaat misdrijf om het mogelijk te maken het via de website van de politie te melden.

Dat is het antwoord van korpschef Gerritjan Maes op een vraag van politieraadslid Marianne Gorré (Groen&Co). Voor diefstallen en vandalisme kan men via de website aangifte doen maar dat kan niet voor seksuele intimidatie of geweld en dat is toch wel iets dat in onze maatschappij meer en meer voorkomt, meent Gorré.

Volgens korpschef Maes wordt de basisarchitectuur voor de website van alle politiezones ontwikkeld door de Federale Politie. Het is de minister van Binnenlandse Zaken die bepaalt welke misdrijven kunnen aangegeven worden via het e-loket. Seksuele misdrijven zitten daar voorlopig niet bij. Het is een heel delicaat misdrijf.

Mensen kunnen zeker een afspraak maken bij de politie via het digitale onthaal. In dringende gevallen is het ook beter om 101 te bellen zodat we ter plaatse kunnen gaan. In sommige gevallen zal de politie ook doorverwijzen naar het zorgcentrum seksueel geweld dat opgericht werd in het UZ Gent. Daar kunnen slachtoffers van seksueel geweld in ideale omstandigheden terecht voor alle mogelijke hulp.

Laatst gespeeld op Accent

07:10
cover of METRO BOOMIN; THE WEEKND AND 21 SAVAGE with Creepin

METRO BOOMIN; THE WEEKND AND 21 SAVAGE

Creepin'
07:00
cover of FEN with Hero

FEN

Hero
06:58
cover of PAULINE with Uit Mijn Hoofd

PAULINE

Uit Mijn Hoofd
06:55
cover of CHRIS FEELDING with Wanna Know

CHRIS FEELDING

Wanna Know
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.