E-loket politie niet voor seksuele misdrijven

7 juli 2021 - 10:02 | auteur: Johan Van Bever

Seksuele intimidatie en geweld is een te delicaat misdrijf om het mogelijk te maken het via de website van de politie te melden.

Dat is het antwoord van korpschef Gerritjan Maes op een vraag van politieraadslid Marianne Gorré (Groen&Co). Voor diefstallen en vandalisme kan men via de website aangifte doen maar dat kan niet voor seksuele intimidatie of geweld en dat is toch wel iets dat in onze maatschappij meer en meer voorkomt, meent Gorré.

Volgens korpschef Maes wordt de basisarchitectuur voor de website van alle politiezones ontwikkeld door de Federale Politie. Het is de minister van Binnenlandse Zaken die bepaalt welke misdrijven kunnen aangegeven worden via het e-loket. Seksuele misdrijven zitten daar voorlopig niet bij. Het is een heel delicaat misdrijf.

Mensen kunnen zeker een afspraak maken bij de politie via het digitale onthaal. In dringende gevallen is het ook beter om 101 te bellen zodat we ter plaatse kunnen gaan. In sommige gevallen zal de politie ook doorverwijzen naar het zorgcentrum seksueel geweld dat opgericht werd in het UZ Gent. Daar kunnen slachtoffers van seksueel geweld in ideale omstandigheden terecht voor alle mogelijke hulp.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen