E-loket politie niet voor seksuele misdrijven

Johan Van Bever
7 juli 2021 - 10:02
E-loket politie niet voor seksuele misdrijven

Seksuele intimidatie en geweld is een te delicaat misdrijf om het mogelijk te maken het via de website van de politie te melden.

Dat is het antwoord van korpschef Gerritjan Maes op een vraag van politieraadslid Marianne Gorré (Groen&Co). Voor diefstallen en vandalisme kan men via de website aangifte doen maar dat kan niet voor seksuele intimidatie of geweld en dat is toch wel iets dat in onze maatschappij meer en meer voorkomt, meent Gorré.

Volgens korpschef Maes wordt de basisarchitectuur voor de website van alle politiezones ontwikkeld door de Federale Politie. Het is de minister van Binnenlandse Zaken die bepaalt welke misdrijven kunnen aangegeven worden via het e-loket. Seksuele misdrijven zitten daar voorlopig niet bij. Het is een heel delicaat misdrijf.

Mensen kunnen zeker een afspraak maken bij de politie via het digitale onthaal. In dringende gevallen is het ook beter om 101 te bellen zodat we ter plaatse kunnen gaan. In sommige gevallen zal de politie ook doorverwijzen naar het zorgcentrum seksueel geweld dat opgericht werd in het UZ Gent. Daar kunnen slachtoffers van seksueel geweld in ideale omstandigheden terecht voor alle mogelijke hulp.

Laatst gespeeld op Accent

18:42
cover of THE BRAIDS with Bohemian Rhapsody

THE BRAIDS

Bohemian Rhapsody
18:38
cover of LIGHTHOUSE FAMILY with High

LIGHTHOUSE FAMILY

High
18:34
cover of TNN with La Cucamarcha

TNN

La Cucamarcha
18:31
cover of KRISTINE W with Feel What You Want

KRISTINE W

Feel What You Want
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.