E-loket politie niet voor seksuele misdrijven

Johan Van Bever
7 juli 2021 - 10:02
E-loket politie niet voor seksuele misdrijven

Seksuele intimidatie en geweld is een te delicaat misdrijf om het mogelijk te maken het via de website van de politie te melden.

Dat is het antwoord van korpschef Gerritjan Maes op een vraag van politieraadslid Marianne Gorré (Groen&Co). Voor diefstallen en vandalisme kan men via de website aangifte doen maar dat kan niet voor seksuele intimidatie of geweld en dat is toch wel iets dat in onze maatschappij meer en meer voorkomt, meent Gorré.

Volgens korpschef Maes wordt de basisarchitectuur voor de website van alle politiezones ontwikkeld door de Federale Politie. Het is de minister van Binnenlandse Zaken die bepaalt welke misdrijven kunnen aangegeven worden via het e-loket. Seksuele misdrijven zitten daar voorlopig niet bij. Het is een heel delicaat misdrijf.

Mensen kunnen zeker een afspraak maken bij de politie via het digitale onthaal. In dringende gevallen is het ook beter om 101 te bellen zodat we ter plaatse kunnen gaan. In sommige gevallen zal de politie ook doorverwijzen naar het zorgcentrum seksueel geweld dat opgericht werd in het UZ Gent. Daar kunnen slachtoffers van seksueel geweld in ideale omstandigheden terecht voor alle mogelijke hulp.

Laatst gespeeld op Accent

13:12
cover of SERA X YOUNOTUS with I Can’t Be The Only One

SERA X YOUNOTUS

I Can’t Be The Only One
13:08
cover of GEORGE EZRA with Budapest

GEORGE EZRA

Budapest
13:05
cover of JESS BAYS X KELLI-LEIGH with Real Love

JESS BAYS X KELLI-LEIGH

Real Love
13:01
cover of REAL MCCOY with Love & Devotion

REAL MCCOY

Love & Devotion
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.