E. Massemen en DKV Evergem niet akkoord met degradatie

Johan Van Bever
10 april 2020 - 14:58
E. Massemen en DKV Evergem niet akkoord met degradatie

Voetbalclub Eendracht Massemen legt zich niet neer bij de degradatie naar vierde provinciale.

De club heeft door het stopzetten van de competitie omwille van de corona-crisis de kans niet gekregen om zich op sportief gebied te redden in derde provinciale. Samen met tal van andere ploegen trekken ze nu naar het BAS ‘Belgisch Arbitragecomité van de Sport) om de beslissing aan te vechten.

Het verzoekschrift wordt ingediend door 13 Vlaamse provinciale voetbalploegen waaronder KVVE Massemen en DKW Evergem. De benadeelde ploegen benadrukken dat het de beslissing om de competitie te stoppen op 12 maart niet betwist. De algemene gezondheid van spelers is in deze absolute prioriteit. De meeste ploegen moesten nog 5 tot 6 wedstrijden (15 tot 18 punten) afwerken en zaten in volle strijd met uitzicht op het behoud. De degraderende ploegen beschouwen deze competitie dan ook niet als sportief representatief voor de opmaak van een klassement en al zeker niet voor het bepalen van een degradatie.

De degraderende clubs doen nu via het BAS een oproep aan KBVB/VV om positief loyaal te zijn en de beslissing te herroepen. Als onderneming krijgen clubs het door deze coronacrisis financieel moeilijk. Niet alleen wordt het moeilijk om nog lokale sponsors te vinden, traditioneel breken nu de maanden aan van extra inkomsten zoals tornooitjes, paaskampen,… Door de onrechtmatige en gedwongen degradatie worden deze clubs nu extra zwaar gestraft.

Laatst gespeeld op Accent

13:37
cover of CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT with Flying High

CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT

Flying High
13:34
cover of GIOVANNI ZARRELLA with Danza

GIOVANNI ZARRELLA

Danza
13:28
cover of MARCUS & MARTINUS with Unforgettable

MARCUS & MARTINUS

Unforgettable
13:25
cover of POMMELIEN THIJS & KAAT THIJS with Kleine Tornado

POMMELIEN THIJS & KAAT THIJS

Kleine Tornado
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.