Economische uitbuiting in Gent

Johan Van Bever
10 oktober 2020 - 9:32
Economische uitbuiting in Gent

Op woensdag 7 oktober zijn politie- en inspectiediensten binnengevallen in enkele restaurants en privéwoningen van een gezin dat ervan verdacht wordt haar personeel economisch uit te buiten. Er zijn aanwijzingen dat het personeel via arbeidsvergunningen gekoppeld werd aan hun restaurants en slechts een schamele verloning kreeg. Een restaurant op de Vrijdagmarkt in Gent werd verzegeld en twee verdachten werden aangehouden.

De sociale inspectiediensten voerden al enige tijd een onderzoek naar de tewerkstelling van Turkse koks in de restaurants van een familie te Gent.

Uit verklaringen blijkt dat de verdachten in Turkije personeel aantrokken met mooie beloften. Deze kregen dan een Belgische arbeidsvergunning toegekend, gekoppeld aan het restaurant. Het systeem van arbeidsvergunningen, dat in essentie bestaat om de economie en de arbeidsmarkt te ondersteunen, werd hier gebruikt als uitbuitingsmechanisme. Er zijn aanwijzingen dat de voorwaarden niet gerespecteerd werden en de overheidsdiensten misleid werden, onder andere door het aanleveren van foutieve informatie. De werknemers kregen bovendien een zeer schamel loon.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of DOM DOLLA with Saving Up

DOM DOLLA

Saving Up
21:51
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
21:49
cover of SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE with Jam Inside Your Love

SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE

Jam Inside Your Love
21:46
cover of CID & SAGE ARMSTRONG with The Function

CID & SAGE ARMSTRONG

The Function
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.