Een bedevaart naar Bonaire: “Mensen waren enthousiast en wij hebben ons ook geamuseerd”

Fabian Tack
20 maart 2019 - 8:03
Een bedevaart naar Bonaire: “Mensen waren enthousiast en wij hebben ons ook geamuseerd”

Parazar, een jeugdig toneelgeweld uit de omgeving van Wetteren, heeft alweer iets nieuws voor ons in petto: ‘Een bedevaart naar Bonaire’. Majolie en Justine kwamen vertellen aan presentatoren Shana en Joery wat je kan verwachten van het stuk. “Er gebeuren spannende dingen, die de moeite zijn om te komen kijken.” Aldus de dames van Parazar. 

Parazar komt alweer met een nieuw stuk naar de planken, maar het kiezen ervan klinkt dan toch niet zo voor de hand liggend: “Eerst wordt er gekeken naar hoeveel volk er zou meespelen.” Zeggen Majolie en Justine. “Daarna worden er een aantal stukken opgevraagd die het bestuur leest. En dan overleggen we de keuze van het stuk met de regisseur. Dit jaar is het een bedevaart geworden.”

Moeder overste

Wie aan een bedevaart denkt, denkt misschien automatisch aan nonnen, kloosters, … Maar waar gaat het echt over? “Het verhaal speelt zich af in een klooster, met nonnen en er komt ook een pastoor bij kijken. Maar in het klooster gebeuren dingen die eigenlijk niet moeten gebeuren in een klooster.” Het stuk is volgens de dames: lachen, gieren en brullen. “We gaan ook niet voor minder hoor.” Lachen Majolie en Justine. “Het is een hilarisch stuk en een non spelen is zo verlichtend. Justine speelt Zuster Cecilia, een nonnetje dat heel graag moeder overste wil worden. En ik speel Lucille”, zegt Majolie, “het nichtje van moeder overste. Lucille is iemand die zeer belust is op geld.”

Zo’n toneelstuk instuderen is niet zo evident, maar Justine heeft het op minder dan een maand vanbuiten moeten leren: “Door onvoorziene omstandigheden werd ik gevraagd om voor iemand in te vallen. Ik heb toen met veel enthousiasme ja gezegd. Het is allemaal goed gekomen, dus ik ben blij dat ik erbij ben. Het was een zeer intensieve, maar leuke maand. Zeker de laatste week was het zeer leuk. Vorig jaar heb ik voor de eerste keer gespeeld bij Parazar, dus ik kende de groep ook al een beetje. Het belooft een leuk stuk te worden”

Speciale actie

Aan wie komt kijken, wordt er al een heel leuk toneelstuk beloofd. Maar wie voor de tweede keer wilt komen kijken, krijgt korting. Ook wordt er iedere avond een drankkaart verloot.

Voor meer informatie kan je terecht op www.toneelparazar.be

Beluister hier het volledige interview: 

 

Tekst: Annelies Greveraars

Foto: Shana Van de Velde

Interview: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Accent

19:48
cover of MARSHMELLO & KANE BROWN with Miles On It

MARSHMELLO & KANE BROWN

Miles On It
19:45
cover of PAUL VAN DYK with For An Angel

PAUL VAN DYK

For An Angel
19:42
cover of TOMMY RICHMAN with MILLION DOLLAR BABY

TOMMY RICHMAN

MILLION DOLLAR BABY
19:38
cover of DIGITAL BOY with This Is Mutha F**ker!

DIGITAL BOY

This Is Mutha F**ker!
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.