Een belangrijke overwinning voor de Buffalo’s

Voetbal

1A: Play Off 1
RSC Anderlecht – KAA Gent 0-2

Speeldag 1

Een verdiende overwinning voor KAA Gent op het veld van Anderlecht op de eerste speeldag van PO1. Beide ploegen maakten er een aangename eerste helft van waarbij vooral de neutrale toeschouwer kon genieten van deze topper.
De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekende ploeg. Dejaegere kon al vroeg de score openen maar zijn trap ging maar net naast de paal. Anderlecht moest even bekomen en kon na 10 minuten het evenwicht herstellen. Paars-wit kreeg enkele kansen maar botste tegen een goed keepende Kalinic. Kalu zorgde voor het laatste gevaar van de eerste helft maar zijn trap ging voorlangs. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0.

Net na de pauze scoorde KAA Gent meteen de 0-1. De bal kwam in de voeten van Verstraete die zijn trap tegen Sa ziet vliegen. Brecht Dejaegere was goed gevolgd en kon de afvallende bal binnen tikken.

Anderlecht ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Dit gebeurde ei zo na, maar Morioka trapte de bal, na een knappe actie van Kums, tegen de paal. De Japanner had maar een hoek uit te kiezen maar miste onbegrijpelijk.

Tsjakvetadze viel goed in bij de Buffalo’s en zette samen met Verstraete een mooie counter op. Beide spelers spelen met een een-tweetje de verdediging van Anderlecht op een hoopje, waarna de Georgische aanvaller van KAA Gent de doorgelopen Verstraete aanspeelde in de zestien. Birger Verstraete duwde de bal voor zich uit en viel over het been van Spajic. De scheidsrechter Lardot twijfelde niet en floot terecht een strafschop voor de Buffalo’s. In eerste instantie pakte Sels de strafschop van Kubo maar in de herneming tikte de Japanner van KAA Gent de bal binnen.

Door deze overwinning gaat KAA Gent meteen over Anderlecht in het Klassement naar de tweede plaats. Beide ploegen tellen evenveel punten. Een schitterende start dus van KAA Gent en een teleurstellende eerste wedstrijd van Anderlecht.