‘Een brug te ver’ in Wetteren

Johan Van Bever
5 maart 2023 - 23:50
‘Een brug te ver’ in Wetteren


Actiegroep ‘Een brug te ver’ heeft een open brief geschreven als protest tegen de keuze van de gemeente om het ‘centrumtracé’ voor de nieuwe Scheldebrug te kiezen. Het comité wil de nieuwe brug ofwel op dezelfde plaats van de huidige brug, ofwel op het zogenaamde buitentracé.

‘Een Brug te ver’ diende in oktober 2022 een petitie in, ondertekend door een 800-tal ongeruste omwonenden, als protest tegen een aantal scenario’s voor de nieuwe Wetterse Scheldebrug. Ondertussen vernamen ze dat er voor wat betreft het centrumscenario, een keuze is gemaakt voor variant ‘D’. “Wij willen bij deze opnieuw onze stem laten horen, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit alternatief op vele vlakken helemaal niet wenselijk is, om verschillende redenen”.

Het centrumscenario zal volgend het comité een enorme impact hebben op verschillende vlakken. Alleen al in de Astridwijk en langs de Noordlaan worden circa 75 en 109 bebouwde percelen getroffen. “Het lijkt ons dan ook onredelijk dat de gemeente Wetteren variant D zou verkiezen. De gemeente zou in dat geval niet handelen als een redelijke en voorzichtige overheid, zoals van haar verwacht kan worden”.

Laatst gespeeld op Accent

17:37
cover of TCHEELAB with Working Overtime

TCHEELAB

Working Overtime
17:32
cover of CHARLY LOWNOISE & MENTAL THEO with Wonderfull Days

CHARLY LOWNOISE & MENTAL THEO

Wonderfull Days
17:29
cover of TODIEFOR with in my room

TODIEFOR

in my room
17:26
cover of AJR with Weak

AJR

Weak
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.