Eerste gevleugeld zebrapad in Gent

Johan Van Bever
6 juni 2022 - 15:17
Eerste gevleugeld zebrapad in Gent

In de Keizer Karelstraat wordt op dit moment het eerste gevleugelde zebrapad van Gent aangelegd. De hekjes staan er al, het zebrapad zelf wordt binnenkort herschilderd. Een gevleugeld zebrapad is een zebrapad dat verlengd wordt tegen de twee rijrichtingen in. Op die manier moeten voertuigen vroeger stoppen, waardoor de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger wordt. Bovendien is er minder gevaar voor dodehoekongevallen.

Het nieuwe ontwerp van voetgangersplan, dat nu nog naar de adviesraden gaat en dan de komende jaren wordt uitgerold, bevat een waaier aan grote én kleine maatregelen. Zo worden grote wandelassen, zoals Dampoort-Gent-Sint-Pieters, onder de loep genomen en stelselmatig veiliger gemaakt. Dat gebeurt aan de hand van tal van kleinere ingrepen zoals nieuw zebrapaden, langer groen licht voor voetgangers en lagere boordstenen.

Op korte termijn worden niet alleen alle voetgangersroutes in Gent in kaart gebracht, maar komen er meteen al zo’n 40 nieuwe zebrapaden en wordt de lichtenregeling van zo’n 17 kruispunten aangepast. Op langere termijn bekijkt de Stad welke wandelassen in Gent geschikt zijn om er wandelboulevards in te richten.

Laatst gespeeld op Accent

14:43
cover of BLACK EYED PEAS with Where Is The Love

BLACK EYED PEAS

Where Is The Love
14:33
cover of GUSTAPH with Already Know

GUSTAPH

Already Know
14:30
cover of SHAMPOO with Trouble

SHAMPOO

Trouble
14:27
cover of PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ with I Believe In Love Again

PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ

I Believe In Love Again
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.