Eerste gevleugeld zebrapad in Gent

Gepost door Johan Van Bever op 6 juni 2022 - 15:17

In de Keizer Karelstraat wordt op dit moment het eerste gevleugelde zebrapad van Gent aangelegd. De hekjes staan er al, het zebrapad zelf wordt binnenkort herschilderd. Een gevleugeld zebrapad is een zebrapad dat verlengd wordt tegen de twee rijrichtingen in. Op die manier moeten voertuigen vroeger stoppen, waardoor de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger wordt. Bovendien is er minder gevaar voor dodehoekongevallen.

Het nieuwe ontwerp van voetgangersplan, dat nu nog naar de adviesraden gaat en dan de komende jaren wordt uitgerold, bevat een waaier aan grote én kleine maatregelen. Zo worden grote wandelassen, zoals Dampoort-Gent-Sint-Pieters, onder de loep genomen en stelselmatig veiliger gemaakt. Dat gebeurt aan de hand van tal van kleinere ingrepen zoals nieuw zebrapaden, langer groen licht voor voetgangers en lagere boordstenen.

Op korte termijn worden niet alleen alle voetgangersroutes in Gent in kaart gebracht, maar komen er meteen al zo’n 40 nieuwe zebrapaden en wordt de lichtenregeling van zo’n 17 kruispunten aangepast. Op langere termijn bekijkt de Stad welke wandelassen in Gent geschikt zijn om er wandelboulevards in te richten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

4TUNE 500

Dancing In The Dark
00:07

TOBY ROMEO

WOW
00:04

SVENSON & GIELEN

The Beauty Of Silence
00:01

FLO RIDA, ROBIN THICKE, VERDINE WHITE

I Don't Like It, I Love It
23:57

DAVID GUETTA

Kill Me Slow
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.