Eerste gevleugeld zebrapad in Gent

6 juni 2022 - 15:17 | auteur: Johan Van Bever

In de Keizer Karelstraat wordt op dit moment het eerste gevleugelde zebrapad van Gent aangelegd. De hekjes staan er al, het zebrapad zelf wordt binnenkort herschilderd. Een gevleugeld zebrapad is een zebrapad dat verlengd wordt tegen de twee rijrichtingen in. Op die manier moeten voertuigen vroeger stoppen, waardoor de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger wordt. Bovendien is er minder gevaar voor dodehoekongevallen.

Het nieuwe ontwerp van voetgangersplan, dat nu nog naar de adviesraden gaat en dan de komende jaren wordt uitgerold, bevat een waaier aan grote én kleine maatregelen. Zo worden grote wandelassen, zoals Dampoort-Gent-Sint-Pieters, onder de loep genomen en stelselmatig veiliger gemaakt. Dat gebeurt aan de hand van tal van kleinere ingrepen zoals nieuw zebrapaden, langer groen licht voor voetgangers en lagere boordstenen.

Op korte termijn worden niet alleen alle voetgangersroutes in Gent in kaart gebracht, maar komen er meteen al zo’n 40 nieuwe zebrapaden en wordt de lichtenregeling van zo’n 17 kruispunten aangepast. Op langere termijn bekijkt de Stad welke wandelassen in Gent geschikt zijn om er wandelboulevards in te richten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SPICE GIRLS

Say You'll Be There
09:24

SNAP!

Ooops Up
09:21

ACE OF BASE

Lucky Love
09:17

ROXETTE

The Big L.
09:14

MICHAEL JACKSON

Black Or White
Bekijk meer platen