Eerste keer Kerstmagie in Laarne: “Kerstverhaal tijdens rondgang door (kerst)Kasteel van Laarne”

Fabian Tack
27 november 2017 - 16:33
Eerste keer Kerstmagie in Laarne: “Kerstverhaal tijdens rondgang door (kerst)Kasteel van Laarne”

December komt bijna piepen en dus wordt het ook tijd om ons stilletjes aan terug onder te dompelen in kerstsfeer. In Laarne wordt daarom voor het eerst Kerstmagie georganiseerd. Twee weken lang kan je genieten van een winters spektakel in het Kasteel van Laarne. Productiecoördinator Luc Pauwels kwam langs tijdens de Kwetteraars om te vertellen over het event. “We hebben meer dan 1350 cadeau’s die verspreid liggen onder 68 verlichtte kerstbomen.” 

Voor de eerste keer wordt Kerstmagie een Laarne georganiseerd, daarmee is Laarne de tweede gemeente na Westerlo waar het evenement plaatsvindt. ” Voorwaarde voor het kerstspel is dat je een ruime locatie hebt en natuurlijk een kasteel. Het concept is dat we een kerstverhaal spelen van 1 uur 30 minuten ongeveer. Telkens mogen er op het kwartier mogen dertig mensen binnen. Zij volgen dan de rondgang door het kasteel en het verhaal speelt zich af op tien verschillende locaties in het kasteel. Het is vooral een verhaal voor kinderen maar ook volwassenen zullen van de rondgang genieten.” Aangezien het zich in het kasteel van Laarne afspeelt, is het verhaal niet voor iedereen toegankelijk. “Buggy’s en rolstoelpatiënten zullen niet naar binnen kunnen gaan. Bovendien raden we af om kinderen om de arm te houden want 1 uur 30 is dan wel lang. Het kerstverhaal is aan te raden vanaf vijf jaar. Dan zullen ze er ook meer van begrijpen.”

Sneeuw

Kerstmagie speelt van 8 tot 23 december. “Het kerstverhaal zullen we in totaal 244 spelen op veertien dagen. Een ware uitputtingsslag.” Daarnaast wordt het kasteel ook omgetoverd tot een echt kerstkasteel. “Het decoratieteam is er al weken mee bezig. Er zal sneeuw aanwezig zijn en er zijn meer dan 1350 cadeau’s die verspreid liggen onder de 68 verlichtte kerstbomen. En ook de kerstman zal van de partij zijn.”

Springkasteel

Buiten komt er een tent op palen waar zowel volwassen als kinderen meer dan welkom zijn.  “De mensen kunnen er genieten van een drankje en de helft van de tent is voorbehouden voor kinderen. Met een jeton van vijf euro kunnen ze alles doen wat ze maar willen in dat deel van de tent. Er zal grime zijn, een springkasteel, eten, drinken en bovendien worden de kinderen ondertussen begeleid en opgevangen zodat de ouders ondertussen rustig iets kunnen drinken.”

Tickets kosten 13, 95 euro. Deze zijn online te verkrijgen en bij de dienst cultuur in Laarne in de Keistraat.

Meer info via de website

Interview en foto: Joery Vergeylen

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

14:10
cover of R3HAB, JASON DERULO with Animal

R3HAB, JASON DERULO

Animal
14:07
cover of LAURA TESORO with BAD ain

LAURA TESORO

BAD ain't that BAD
14:04
cover of BENSON BOONE with Slow It Down

BENSON BOONE

Slow It Down
14:01
cover of ENRIQUE IGLESIAS with Maybe

ENRIQUE IGLESIAS

Maybe
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.