Eerste Mobipunt ligt in Sint-Lievens-Houtem

Johan Van Bever
29 mei 2020 - 15:59
Eerste Mobipunt ligt in Sint-Lievens-Houtem

Op het marktplein van Sint-Lievens-Houtem werd het eerste Mobipunt van Oost-Vlaanderen ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en gedeputeerde voor Mobiliteit Riet Gillis. In totaal zal Oost-Vlaanderen 19 van dergelijke Mobipunten krijgen.

Een Mobipunt is een herkenbare plek waar duurzame mobiliteit, diensten,, collectief vervoer en deelmobiliteit aan elkaar worden gekoppeld. Het is een knooppunt waar men vlot kan overstappen van het ene vervoersmiddel naar het andere. In Sint-Lievens-Houtem bestaat het Mobipunt uit twee deelauto’s aan de bushalte en een digitale mobipuntzuil met info over de deelauto’s maar ook over onder meer de lokale fietsroutes, het aanbod van De Lijn en van de NMBS. In een tweede fase van het project komen er nog fietsenstallingen en een pakketautomaat voor het centraliseren van de e-commerce.

Het project wordt voor driekwart gefinancierd door de Vlaamse overheid. De rest legt de gemeente bij. Sint-Lievens-Houtem is de eerste gemeente die een Mobipunt heeft. Later volgen ook nog De Pinte, Destelbergen, Gavere, Melle, Nazareth, Merelbeke, Deinze, Herzele, Ronse, Haaltert, Lede, Erpe-Mere, Denderleeuw, Wichelen, Sint-Niklaas, Temse, Moerbeke en Kruibeke.

Laatst gespeeld op Accent

11:16
cover of BENSON BOONE with Slow It Down

BENSON BOONE

Slow It Down
11:13
cover of DOUBLE YOU with Please Don

DOUBLE YOU

Please Don't Go
11:10
cover of ALOK, TAZI, SAMUELE SARTINI, AMANDA WILSON & YORK with Seek Love (On The Beach)

ALOK, TAZI, SAMUELE SARTINI, AMANDA WILSON & YORK

Seek Love (On The Beach)
11:07
cover of STROMAE with Papaoutai

STROMAE

Papaoutai
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.