Eerste Mobipunt ligt in Sint-Lievens-Houtem

Johan Van Bever
29 mei 2020 - 15:59
Eerste Mobipunt ligt in Sint-Lievens-Houtem

Op het marktplein van Sint-Lievens-Houtem werd het eerste Mobipunt van Oost-Vlaanderen ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en gedeputeerde voor Mobiliteit Riet Gillis. In totaal zal Oost-Vlaanderen 19 van dergelijke Mobipunten krijgen.

Een Mobipunt is een herkenbare plek waar duurzame mobiliteit, diensten,, collectief vervoer en deelmobiliteit aan elkaar worden gekoppeld. Het is een knooppunt waar men vlot kan overstappen van het ene vervoersmiddel naar het andere. In Sint-Lievens-Houtem bestaat het Mobipunt uit twee deelauto’s aan de bushalte en een digitale mobipuntzuil met info over de deelauto’s maar ook over onder meer de lokale fietsroutes, het aanbod van De Lijn en van de NMBS. In een tweede fase van het project komen er nog fietsenstallingen en een pakketautomaat voor het centraliseren van de e-commerce.

Het project wordt voor driekwart gefinancierd door de Vlaamse overheid. De rest legt de gemeente bij. Sint-Lievens-Houtem is de eerste gemeente die een Mobipunt heeft. Later volgen ook nog De Pinte, Destelbergen, Gavere, Melle, Nazareth, Merelbeke, Deinze, Herzele, Ronse, Haaltert, Lede, Erpe-Mere, Denderleeuw, Wichelen, Sint-Niklaas, Temse, Moerbeke en Kruibeke.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of DOM DOLLA with Saving Up

DOM DOLLA

Saving Up
21:51
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
21:49
cover of SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE with Jam Inside Your Love

SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE

Jam Inside Your Love
21:46
cover of CID & SAGE ARMSTRONG with The Function

CID & SAGE ARMSTRONG

The Function
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.